Au reprezentat Gorjul la summit-ul Adobe din SUA

Elevii Gabriel Purcaru şi Andreea Cănăvoiu, împreună cu profesoara de informatică Mihaela Runceanu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (CNET) din Târgu Jiu au participat în perioada 2-7 august la un summit organizat de fundaţia Adobe - Adobe Youth Voices California Summit 2011. Activităţile conferinţei internaţionale s-au desfăşurat la Universitatea Santa Clara din California, în San Jose, la sediul firmei Adobe şi în San Francisco. Elevii din România au lucrat pe tema „Cultura” împreună cu elevi din Noua Zeelandă, Iordania, Canada şi Uganda.

Profesoara Mihaela Runceanu spune că firma Adobe, prin Fundaţia Adobe, pune la dispoziţia profesorilor din toată lumea posibilitatea de a participa la cursuri ce vin în sprijinul creării proiectelor media împreună cu elevii, proiecte cu impact social. „Iniţiativa este absolut extraordinară deoarece profesorii nu numai că învaţă tehnici şi metode noi, dar şi beneficiază de softuri gratuite: Adobe Photoshop şi Adobe Premiere. Cursurile se desfăşoară în limba engleză, online, sub îndrumarea a doi facilitatori. Odată absolvite aceste cursuri, profesorii se alătură comunităţii online Adobe http://youthvoices.adobe.com, unde sunt postate proiectele media create de profesori şi elevi din toata lumea”, explică profesoara Mihaela Runceanu de la CNET.  Aceştia au fost paşii parcurşi de profesoara de informatică a colegiului în perioada februarie-aprilie 2010, iar începând cu luna septembrie 2010 a fost solicitată ca facilitator pentru aceste cursuri. „De asemenea, împreună cu elevii am realizat în anul şcolar 2010-2011 zece proiecte media pe diverse teme, pe care de asemenea le-am postat pe site-ul specificat anterior şi le puteţi găsi şi pe site-ul http://adobe.ecat.ro. Am creat un site special pentru postarea proiectelor Adobe realizate împreună cu elevii mei”, menţionează profesoara Mihaela Runceanu.

Tema Cultura, abordată de elevii gorjeni

„Summitul se desfăşoară anual şi presupune o selectare riguroasă a profesorilor din toata lumea, în funcţie de activitatea desfăşurata în anul respectiv. Am aplicat pentru participare la summit. Am avut posibilitatea sa aleg doi elevi din cei care au lucrat la proiecte. Împreună cu ei am completat formularele necesare, ne-am prezentat şi justificat activitatea, iar în luna martie am primit invitaţia de participare la summit. A fost o mare surpriză pentru noi, mai ales că avem doar un an de experienţă”, spune Mihaela Runceanu. Participarea la summit a presupus multă muncă şi s-au învăţat lucruri noi. Atât profesorii, cât şi elevii au lucrat timp de două-trei zile la realizarea unor proiecte media în echipă, pe câte o temă dată. „S-a lucrat enorm, ne-au fost puse la dispoziţie camere video şi camere foto, laptopuri şi softurile necesare. Deşi a fost extrem de obositor, şi satisfacţia a fost extraordinară. Elevii din România au lucrat pe tema «Cultura»împreună cu elevi din Noua Zeelandă, Iordania, Canada şi Uganda”, mai menţionează cadrul didactic.

LEAD EDUCATOR

Toţi profesorii participanţi vor avea în anul 2011-2012 rol de lead educator, îşi vor folosi experienţa pentru îmbunătăţirea curriculumului necesar pentru instruirea altor profesori, vor ajuta la instruirea altor profesori prin organizare de conferinţe online şi vor colabora în viitoarele proiecte internaţionale.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: