A retrocedat terenul, dar a tăiat livada moştenită de la Ceauşescu

O bucată de pământ din apropierea primăriei Băleşti este subiectul unui scandal ce nu conteneşte de două zile. Este vorba despre o suprafaţă de teren reclamată de doi cumnaţi, pe care se află inclusiv un restaurant. Proprietarii reclamă faptul că, deşi au decizii judecătoreşti, zona nu este eliberată. Primul care a luat seamă de deciziile instanţei a fost primarul Aristică Paicu. Acesta a tăiat zeci de pomi fructiferi pe motiv că sunt ai instituţiei, moşteniţi de la…Ceauşescu. Şi pentru ca lucrurile să fie mai încurcate, primarul este acuzat că lucrează în favoarea unuia dintre proprietari.

Pe terenul respectiv se mai află şi un drum public, dar şi o fântână. De parcă nu ar fi fost de ajuns, acuma şi Primăria Băleşti se crede proprietară pe pomii plantaţi pe terenul respectiv, iar de curând a tăiat toţi pomii, motivând că aceştia nu au fost plantaţi de proprietari, ci sunt de pe vremea lui Ceauşescu. Primarul Aristică Paicu este şi el acuzat că ţine partea unuia dintre proprietari cu care s-ar înrudi.

Povestea trenează de şapte ani. Familia Dănău spune că s-a trezit coproprietară cu familia Udriştioiu pe 1500 de mp, totul din vina celor de la primăria Băleşti. „Socrul  meu a încheiat acest act de donaţie prin 1997, înainte de a muri, pe numele soţiei mele. Pentru că actul de donaţie nu a fost suficient pentru cei de la primărie, am făcut acţiune în instanţă cu titlu de executare imediată şi nici aşa nu vor să mă recunoască de proprietar. Când s-au dus la cadastru, pe documentele cadastrale a fost trecut şi cumnatul meu, Vasile Udriştioiu. Deci nu se poate aşa ceva. Pur şi simplu primarul şi viceprimarul îşi bat joc de noi”, a explică Grigore Dănău. Oamenii îşi dau seama cât de greu le va fi să se folosească de ceea ce de fapt le aparţine. „Adică pe terenul nostru există o clădire, a fost a Cooperaţiei, construită înainte de 1990 şi pe care nu avem dreptul să o demolăm, terenul este traversat de un drum public, iar mai nou, au construit şi o fântână, pentru care avem ordonanţă prezidenţială de sistare a lucrărilor, care trebuia pusă în aplicare la 5 zile de la emitere. Degeaba”, susţine Magdalena Petrescu, fiica proprietarului.

Primăria, proprietară pe pomii lui Ceuşescu

Acum, ca şi când nu ar fi fost suficientă cearta dintre cele două familii, primăria Băleşti îşi cere şi ea dreptul pe terenul respectiv, mai exact pe pomii plantaţi acolo. Edilul de la Băleşti a dat dispoziţie ca toţi pomii de pe respectiva suprafaţă să fie tăiaţi, pe motiv că aceştia au fost plantaţi pe vremea lui Ceauşescu. „Au venit cei de la primărie şi au tăiat toţi pomii fructiferi de pe teren. Întreb eu cu ce drept- Păi ce dacă Ceauşescu a plantat pomii fructiferi şi terenurile au fost retrocedate, acum scoate cineva toţi pomii- Nu vă daţi seama că nu sunt normali la cap- Au tăiat corcoduşii, au tăiat pluţile. Mai veneau oameni mai mâncau un fruct, că poate intra oricine, dar nu au vrut să lase nimic”, a adăugat unul dintre coproprietari.

Primarul Aristică Paicu admite că a tăiat pomii pentru că aşa a cerut unul dintre proprietari. „A depus o cerere prin care a cerut primăriei să taie copacii de pe terenul respectiv, deoarece aceştia reprezentau un real pericol, fiind foarte bătrâni, puteau să pice la orice vânt mai puternic. Aceşti copaci nu aparţin nici familiei Udriştioiu, nici lui Dănău. Ne aparţin nouă, pentru că au fost plantaţi înainte de a le fi retrocedat terenul”, este explicaţia puerilă venită din partea edilului.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: