Primarul din Urdari, veterinar în timpul liber

Primarul Mihai Calotă din Urdari este veterinar în timpul liber. Spune că îşi oferă serviciile tuturor locuitorilor atunci când întâmpină greutăţi cu animalele. Absolvent de Medicină Veterinară la Bucureşti, primarul este un iubitor de animale. În gospodărie are tot ce îi trebuie, de la păsări, porci şi până la albine. Fiind tot timpul ocupat, Mihai Calotă şi-a luat doar câteva zile de concediu.

Primarul Mihai Calotă nu se desparte de animale nici în timpul său liber, fie că trebuie să intervină atunci când animalele localnicilor au nevoie de ajutor, acesta fiind de profesie medic veterinar, fie că trebuie să le îngrijească pe cele din gospodărie. Spune că în trecut a fost inginer zootehnist la o fermă unde trebuia să aibă grijă de peste 200 de vaci cu lapte. „Este o meserie grea. Trebuie să cunoşti foarte multe lucruri şi să îţi placă în primul rând animalele”, spune Mihai Calotă. De când a absolvit  Facultatea de Medicină Veterinară la Bucureşti a început să se ocupe şi de creşterea albinelor. „Am stupi încă din 1987, de când am terminat facultatea. Am doar vreo 25 de familii de albine, iar la anul le înmulţesc. Bunicii mei au avut albine şi de la ei a învăţat cum se îngrijesc. Dar după aceea au apărut bolile şi nu au mai crescut. Eu nu am foarte mulţi stupi pentru că necesită o atenţie deosebită. Eu le dedic doar o zi pe săptămână pentru că nu prea am timp”, mai spune primarul.

Candidează pentru un nou mandat

Mihai Calotă spune că de când este primar nu a avut mai deloc concediu. „Anul trecut am avut doar trei zile de concediu, iar în primul an doar patru zile. Vreau să spun că niciodată nu am fost pe undeva în afara ţării. Nu am avut timp pentru că aici, în comună, avem foarte multe lucrări de efectuat pentru locuitori”, afirmă acesta. Chiar dacă treburile de la primărie îi ocupă aproape tot timpul, Mihai Calotă nu vrea să renunţe la această funcţie. Va candida pentru un nou mandat pentru că mai are multe de făcut în comună, precum susţine. „Voi candida pentru un nou mandat de primar, iar dacă cetăţenii cred că am făcut treabă mă vor alege. Acum ne pregătim pentru noul an şcolar şi efectuăm o serie de lucrări la şcoli”, menţionează primarul.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: