Cavoul „ilegal” din Muşeteşti rămâne în picioare

Pentru încă o săptămână de acum încolo localnicii din Muşeteşti vor discuta despre cavoul pe care îl consideră construit ilegal la doi paşi de biserica din satul Grui, proprietarul construcţiei, Gheorghe Bâjnea, un pensionar de 74 de ani, nedorind să stea de vorbă cu nimeni pe această temă.

El şi-a ridicat viitorul loc de veci într-o noapte, după cum spun consătenii săi, chiar de la nivelul solului, fără nici un fel de săpătură sau fundaţie, iar de câteva zile, de când cavoul este bun de „inaugurat”, nu mai discută despre acest subiect decât cu preotul  Ion Ciocârlan. Sătenii s-au reunit ieri cu zecile în curtea bisericii pentru a decide în privinţa modului în care va fi demolat cavoul, Bâjnea nevenind între ei. Oamenii au discutat mai bine de o oră, dar nu despre situaţia construcţiei, ci despre demisiile unor membri din Consiliul Parohial al bisericii.

Timpul a fost consumat în dezbateri sterile despre cum s-au folosit banii pentru restaurarea lăcaşului de cult, despre cât de buni sunt sau nu cei care conduc biserica, de abia după vreo oră, când oamenii au început să plece acasă, văzând că nu se discută subiectul pentru care fuseseră chemaţi, un localnic a luat taurul de coarne şi a cerut să fie pusă în discuţie şi situaţia cavoului „ilegal”. Lucrurile au fost tranşate repede aici, mai ales că preotul a menţionat că el nu şi-a dat acceptul pentru aşa ceva, iar suma de 1000 de lei donată de Bâjnea pentru restaurarea bisericii nu a reprezentat nici un fel de taxă achitată de acesta pentru a fi lăsat să construiască unde vrea el. Decizia enoriaşilor a fost, în cele din urmă, aceea de a-i mai da un răgaz lui Bâjnea până la sfârşitul acestei săptămâni de a-şi demola sau muta singur cavoul, în caz contrar duminica viitoare oamenii promiţând că ei vor trece la „fapte”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: