Primăria Târgu Jiu a majorat taxele şi impozitele locale

Târgujienii care şi-au achitat deja taxele şi impozitele locale pentru a profita de bonificaţia de 10% sunt nevoiţi să se întoarcă pe la ghişeele Direcţiei Publice de Venituri, întrucât municipalitatea a impus o majorare de 16%. Oamenii vor trebui să plătească diferenţa, Consiliul Local aprobând creşterea taxelor şi a impozitelor în şedinţa de ieri. Primarul Florin Cârciumaru spune că această măsură a devenit obligatorie pentru toate primăriile cu datorii către prestatorii de servicii, ca urmare a Ordonanţei de Urgenţă aprobate recent de Guvernul Ponta 2.

Târgujienii sunt nevoiţi să plătească taxe şi impozite mai mari cu 16% faţă de cele ale anului trecut. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Local de ieri, după ce autorităţile au anunţat că se vor păstra la acelaşi nivel ca în 2012.

Primarul Florin Cârciumaru a precizat că majorarea a devenit obligatorie întrucât Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede creşterea taxelor şi a impozitelor cu 16% pentru primăriile care au datori la prestatorii de servicii. „În luna decembrie am aprobat un proiect de hotărâre care prevedea îngheţarea taxelor şi a impozitelor locale la nivelul anului 2012. Am modificat hotărârea de Consiliu Local din cauza Ordonanţei emise de Guvern care obligă acest lucru pe toate primăriile care au datorii către prestatorii de servicii”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Cârciumaru: Am fost obligaţi de guvern

Edilul local se aşteaptă ca oamenii să fie nemulţumiţi, însă spune că este bine că s-a luat această decizie acum. „E normal ca cetăţenii să fie nemulţumiţi, dar cred că vor înţelege că am fost obligaţi de Guvern să majorăm taxele şi impozitele locale. Pe de altă parte, este bine că s-a luat acum această decizie pentru că anul viitor trebuia să le majorăm cu un procent mult mai mare”, a precizat Florin Cârciumaru.

Majorarea taxelor şi a impozitelor va fi suportată şi către contribuabilii care deja au achitat dările către stat. „Cei care deja au achitat taxele şi impozitele pentru anul în curs au timp suficient să revină cu plata diferenţei”, spune Cârciumaru. Târgujienii care îşi vor plăti taxele şi impozitele până la data de 31 martie vor profita de o bonificaţie de 10 %.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: