Scandal pe băncile de la scara unui bloc din Cărbuneşti

Seara de miercuri s-a terminat cu un scandal de pomină pentru locatarii unui bloc din Târgu Cărbuneşti, după ce unul dintre ei s-a pus cu polidiscul pe două bănci pe care, de regulă, oamenii veneau şi se aşezau pentru a se mai odihni mai ales pe înserate. Cearta a izbucnit pentru că, prin tăierea băncilor, bărbatul a dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de tăierea a doi tei, lucru ce fusese cerut de restul locatarilor, toată tevatura finalizându-se cu un dosar penal.

Jane Trandafir, un bărbat de 56 de ani, din Târgu Cărbuneşti, este personajul central al scandalului iscat în jurul celor doi tei şi a băncilor pe care acesta le-a distrus şi le-a dus în curtea Primăriei. Omul era supărat că, peste zi, autorităţile locale îşi dăduseră acceptul pentru tunderea teilor la care nea Jane stătea pe bancă şi se răcorea. Miercuri, când termometrele au arătat, ca şi ieri, cu mult peste 30 de grade Celsius, bărbatul şi-a dat seama că nu mai are „loc de răcoreală” şi, întrebând cine a tuns teii a aflat că un vecin a obţinut aprobare de la Primărie, fără ca el să ştie. De aici lucrurile au evoluat cum nimeni nu gândea. Nea Jane a făcut rost de un polidisc şi în câteva minute le-a arătat vecinilor de bloc cine e şeful, demontând băncile înainte ca cineva să apuce să sune la 112. Un echipaj al Poliţiei a ajuns totuşi la faţa locului, dar Trandafir reuşise să care băncile în curtea Primăriei Târgu Cărbuneşti, pentru a le arăta edililor locali că el ţine să protesteze astfel pentru decizia lor de a tunde cei doi tei.

La harţă cu vecinii

De poliţişti Jane Trandafir a scăpat repede, dar discuţiile cu vecinii au durat până aproape de miezul nopţii, oamenii din bloc fiind nemulţumiţi de faptul că fuseseră lăsaţi fără bănci şi bucuroşi că teii fuseseră tunşi. „Mai stătea un bătrân aici pe băncile astea. Cu umbră, fără umbră, mai aveai un loc de odihnă, aşa acum nea Jane ne-a lăsat în picioare”, se plângea o bătrânică din bloc, argumentele lui Trandafir fiind însă unele care nu mai au nevoie de nici un comentariu. „Daa, sigur, stăteau acolo pe băncile alea două toată ziua şi o jigneau pe nevastă-mea. Despre ea spuneau că e curvă, de mine ziceau că sunt beţiv, un prost, numai cuvinte din astea. Le arăt eu că eu am pus teii şi băncile aici şi dacă ei au tuns teii le tund şi eu băncile, să-i văd ce mai fac”, a replicat Jane Trandafir.

„Opiniile” locatarilor nu au încetat să apară. Un domn mai în vârstă aproape că a vrut să-l ia la bătaie pe nea Jane, susţinând că băncile sunt ale Primăriei şi că bărbatul, oricât de supărat ar fi fost, nu trebuia să le taie şi să le ia de acolo. „Nu ne interesează pe noi ce zici tu mă, că pe mine mă interesează de ce luaşi băncile de aici. Băncile sunt ale noastre. Nu le-ai adus tu de acasă. Taie-le pe toate dacă tu eşti primarul oraşului, vezi că mai sunt şi la scara ailaltă”, a răcnit vecinul de bloc la nea Jane, atrăgând imediat privirile a zeci de curioşi ieşiţi la ferestrele blocurilor din zonă. „Hai bă lasă-mă”, a fost replica lui Trandafir, după care discuţiile s-au mutat direct în scara blocului, unde, alţi locatari din bloc coborâseră pentru a-şi spune părerea.

„Mie de la teiul acesta după care plângi tu îmi veneau urechelniţe în casă. Tata s-a dus la Primărie şi a obţinut aprobare ca să taie crengile. De pe toată scara te găsişi tu. Eşti împotrivă-! Mie îmi vin urechelniţe în casă, nu ţie, ca să fie clar”, spunea locatarul cu pricina. Replica lui nea Jane a fost extrem de simplă şi fără replică. „Păi primarul face ce vrea el-” a întrebat retoric bărbatul, după care alţi locatari l-au luat „în pene”, discuţiile prelungindu-se. Zeci de minute au încercat locatarii să-l convingă pe Jane Trandafir că ramurile teilor vor da la loc, bărbatul ţinând-o una şi bună, că teii erau puşi de el şi că trebuia şi el întrebat înainte ca altcineva să vină cu drujba la coroana lor.

Dosar penal

Una peste alta, tot tărăboiul s-a încheiat cu un dosar penal pentru Jane Trandafir, bărbatul fiind anchetat pentru distrugere, o acuzaţie pe care acesta nici nu şi-o imagina posibilă. „Totul e pus de mine aici, n-are cum să mă dea la Poliţie că o să aduc băncile înapoi. Pentru ce să mă ancheteze şi pentru ce să aduc băncile, că aici nu fac decât să stea şi să bârfească, că ăla e beţiv, că aia e curvă. Teii, în schimb, erau buni, că ei erau oxigenul omului, domnule…”, a concluzionat nea Jane.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: