Primăria Târgu Jiu caută firmă să scaneze arborii periculoși

În această primăvară, Primăria Târgu Jiu vrea să numere toți copacii periculoși care stau să cadă. Autoritățile caută o firmă specializată care să poată scana arborii și să-i indice pe cei care riscă să se prăbușească. Atenție sporită va fi în apropierea operelor lui Constantin Brâncuși.

Toți arborii bătrâni vor fi testați cu un aparat scanner. Cei care ar putea reprezenta un pericol, vor fi tăiați. În locul lor, autoritățile anunță că vor planta alții.

Acțiunea a fost anunțată tocmai din toamna anului trecut, dar până acum nu s-a luat măsuri în acest sens. „Trebuie tăiat dacă prezintă pericol. Va fi o firmă de specialitate. S-a întâmplat să cadă arbori, să producă pagube materiale. Odată cu această lucrare, ar trebui să știm exact cum toaletăm. Monitorizarea se va face prin Edilitara, dar ai o oglindă a ceea ce ai și unde trebuie să intervii. Există tot felul de dispozitive de scanat în interiorul tulpinei”, a explicat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală Târgu Jiu.

Vor fi scanați și arborii bătrâni din apropierea sculpturilor lui Constantin Brâncuși, mai ales că unii s-ar putea prăbuși la o furtună mai puternică. „Am încercat să îndepărtăm crengile mai periculoase. Nu vom intra cu tăieri definitive în zonă operelor brâncușiene. Vom tăia în parc câțiva arbori uscați și am solicitat marcarea și să luăm avizul de tăiere de la Agenția pentru Protecția Mediului. În cazul în care prezintă un pericol deosebit, nu ai ce să faci, îndepărtezi și plantezi altceva în loc”, a mai declarat Jilăveanu. 

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: