Marcaje mai rezistente pe trecerile de pietoni din Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu caută soluții pentru ca trecerile de pietoni care nu sunt semaforizate să devină mai vizibile pentru șoferi. Primăria anunță că va folosi un alt tip de material, așa că „zebrele” vor fi mai ușor de observat și marcajul va avea o viață mai lungă. Cel puțin trei ani nu va mai avea nevoie de noi intervenții.

Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală Târgu Jiu, a explicat că a fost ales un material nou tocmai pentru că este mai rezistent. Nu toate trecerile vor fi refăcute cu acest termoplastic. „Multe treceri de pietoni vrem să le facem cu alt tip de material, termoplastic, nu vopsea. Are durata de viață mult mai mare față de vopsea, de trei ani față de șase, opt luni cât ar trebui să țină vopseaua de marcaj”, a explicat Jilăveanu, la Radio Târgu Jiu.

În altă ordine de idei, în câteva zile, municipalitatea va începe curățenia de primăvară. Va începe să planteze flori și arbori și să vopsească bordurile prin oraș. „O să începem plantările într-o săptămână: gard viu, flori, arbuști, arbori. Am început vopsitoriile la tot ce înseamnă mobilier urban, borduri, indicatoare, balustrăzile pe pasaje, lucrări care se fac în fiecare an. Se refac și marcajele rutiere în fiecare an. Iarna a fost mai caldă, dar nu poți face prea multe lucrări. Să aplici vopsea, trebuie să fie cel puțin cinci grade pe stratul suport. Altfel, vopseaua nu va avea aderență. O șterge prima mașină pur și simplu”, a mai declarat Ionuț Jilăveanu.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: