Primăria Târgu Jiu, datoare 20 de miliarde la falimentarul Aquaterm

Zeci de asociaţii de proprietari din Târgu Jiu sunt în executare silită din cauza datoriilor neplătite către Aquaterm, o societate băgată în faliment de Primăria Târgu Jiu încă din 2005. Somaţii, ameninţări cu sechestre pe bunurile personale ale administratorilor, nimic nu lipseşte din arsenalul folosit de executori pentru recuperarea a zeci de miliarde de lei vechi. Chiar şi Primăria Târgu Jiu mai are de plată către lichidatorul Aquaterm peste 20 de miliarde de lei vechi, dar a obţinut o reeşalonare la plată la finele anului trecut.

Abia acum începem să plătim oalele sparte ale unui faliment de acum şase ani. Peste două mii de târgujieni care stau la casă au rămas cu datorii, precum şi zeci de asociaţii. Lichidatorul se plânge că nu poate pune sechestru pe nimic în cazul asociaţiilor de proprietari, deoarece acestea nu au nimic în patrimoniu. Mai mult, nu prea trec banii prin conturi şi lucrează cu cash, astfel că nu speră prea mult în recuperarea datoriilor.

Şi primăria Târgu Jiu are datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi la fostul Aquaterm, în contul utilităţilor de care au beneficiat şcolile din municipiu. La sfârşitul anului trecut, primăria risca să fie executată silit, dar a obţinut o reeşalonare.

Firma Titanic se ocupă de falimentul Aquaterm, de pe urma căruia a câştigat miliarde bune în ultimii ani. Ana Bârhoată, reprezentantul lichidatorului, nu vrea să îşi strice relaţia bună cu primăria şi susţine că instituţia publică îşi plăteşte ratele în avans, dar în Buletinul de insolvenţă declară că primăria nu a respectat reeşalonarea.

Interesant este că Aquaterm a intrat în faliment din cauza datoriilor pe care le avea la furnizorul de gaze, creanţe care au fost preluate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). AVAS este total dezinteresat de falimentul Aquaterm, dovadă că nu s-a prezentat la ultimele cinci şedinţe ale creditorilor.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: