Primăria Târgu Jiu riscă blocarea conturilor

Primăria Târgu Jiu riscă blocarea conturilor pentru că trebuie să achite 13 miliarde de lei vechi către proprietarii terenului pe care este situata Banca Comercială Română din centrul municipiului şi câteva blocuri din vecinătatea acesteia. Proprietarii terenului respectiv au acţionat primăria în instanţă, iar în anul 2009 au câştigat procesul. Aproximativ 11 miliarde de lei vechi mai trebuie recuperate de către moştenitoarea terenului revendicat.

În urmă cu aproximativ un an,  Primăria Târgu Jiu a pierdut procesul cu cele două proprietare ale terenului pe care este situată BCR şi patru dintre blocurile din apropiere trebuind să achite contravaloarea acestuia de aproximativ 13 miliarde de lei, sumă care se va acorda în tranşe către câştigătorii cauzei. În caz contrar, conturile Primăriei Târgu Jiu vor putea fi blocate. „Nu avem conturile blocate în momentul de faţă, am făcut o eşalonare a plăţii pentru acest caz, am pierdut într-adevăr procesul şi avem de plătit. Nu putem să dăm toţi banii o dată aşa că încercăm să îi dăm în tranşe, mici ce e drept. Noi în continuare negociem astfel încât să puteam da banii eşalonat, să nu afectăm nici plăţile pe care trebuie să le facem către furnizori şi nici investiţiile pe care le avem în această perioadă şi să respectăm şi hotărârea judecătorească, să plătim în continuare”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu   

Procesul s-a judecat vreme de cinci ani. În 2009, Tribunalul Gorj a dispus executarea silită la plata despăgubirilor. De atunci şi până în prezent, doar o mică parte din suma datorată a fost recuperată de către proprietarele terenului, Irina Pană şi Rodica Săndulescu. „Până în prezent s-a achitat o primă parte, aproximativ două miliarde de lei vechi, urmând ca restul de 11 miliarde să le acordăm în tranşe”, a mai spus Ramona Evulescu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: