Primăria Târgu Jiu şi Artego, bune de plată către Energia Târgu Jiu

Clubul Energia Târgu Jiu, care a avut secţii de handbal şi baschet, a intrat în insolvenţă în anul 2016. După modelul celor de la Pandurii, creditorii de la Energia au câştigat acum în instanţă banii datoraţi de Primăria Târgu Jiu şi Artego, membrii ai asociaţiei sportive la vremea respectivă, alături de CEO şi Consiliul Judeţean Gorj.

O decizie favorabilă pentru Energia Târgu Jiu a fost pronunţată de instanţă împotriva celor care s-au angajat să finanţeze clubul şi apoi l-au trimis spre insolvenţă pentru că nu au mai achitat sumele datorate. Aflând de decizia favorabilă pentru Pandurii într-un caz similar, cei care se ocupă de procedura de insolvenţă de la Energia au reuşit să câştige procesul iar Consiliul Local Târgu Jiu și societatea Artego sunt bune de plată. Instanța a decis că trebuie să achite aproape 850.000 de lei către fostul club Energia Târgu Jiu, la care au funcționat echipa de baschet și handbal, şi care a intrat în insolvenţă în anul 2016. Dosarul respectiv a fost deschis în luna noiembrie 2019 iar la termenul din 19 aprilie instanța de fond a admis cererea şi a obligat la plată societatea Artego SA cu suma de 157.666 lei și Consiliul Local Târgu Jiu cu suma de 685.504 lei. Cum sentința nu este definitivă ea poate fi atacată cu apel dar şansele să se mai schimbe ceva sunt aproape nule pentru că există un caz similar câştigat deja de Pandurii şi va fi folosit în instanţă pentru ca procesul să nu mai poată fi tergiversat ani de zile cum s-a întâmplat la fotbal.

Primarul Marcel Romanescu spune acum că va urma aceleaşi căi de atac ca şi în cazul Pandurii în care Primăria Târgu Jiu a pierdut procesul. „Vom urma aceleaşi căi pe care le-am urmat şi în cazul Pandurii Târgu Jiu. Dacă vom fi nevoiţi să plătim această sumă trebuie să vedem exact dacă sumele respective au fost identificate în evidenţele contabile ale autorităţii publice locale”, a declarat edilul la Radio Infinit precizând  că va proceda la fel şi va apela la toate căile de atac până la o soluție definitivă a instanței. Reamintim că în cazul clubului Pandurii există o sentinţă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dar Primăria Târgu Jiu tot nu a achitat banii datoraţi către clubul de fotbal.

Galerie foto


Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: