Directorul Artego: Suntem în genunchi!

Semnal de alarmă de la șeful Artego. “Suntem în genunchi. Industria e în genunchi”, spune directorul Viorel David. El a vorbit despre prețurile mari la utilități, pe care trebuie să le suporte și compania pe care o conduce în comparație cu profitul pe care îl înregistrează.

„Am avut profit de cel mult 5%”, a spus Viorel David.

“Suntem în genunchi. Industria e în genunchi. La noi, cu atât mai mult. Nu suntem o industrie care să aibă adaos comercial, profit mare. Lucrează la supraviețuire. Noi nu am avut niciodată pierdere. Am avut profit de la 0 la 3,4,5 %. Nimeni nu ne apără. Nu ne apără statul. Eu fac bani și dau acestui stat. Aici e marea problemă. Artego dă la stat sute de miliarde de lei vechi. Statul, mie nu-mi dă niciun leu. Mi-ar putea da facilități economice. Nu-mi dă nimic și atunci cum Dumnezeu să se dezvolte România”, a spus directorul Artego, Viorel David.

Prețurile mari la energie și gaze au îngenunchiat industria din țara noastră, a mai continuat David.

„Dacă eu am 3,4,5 % profit din activitatea mea. Vine creșterea de prețuri. Energie – 100%, gaze – 300%. Total influență într-o structură de cost la mine înseamnă energie și gaze 15%. Și eu fac profit 5%. Suntem în genunchi! Mă acceptă pe mine cineva de la export să dau creștere de 15%. Cum pot eu să supraviețuiesc în condițiile astea?”, s-a mai întrebat Viorel David, într-o emisiune la Gorj Online.

Vizualizări: 15,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: