Primăria Târgu Jiu vrea să rezolve problema câinilor de pe străzi cu trei milioane de lei

Circa trei milioane de lei este dispusă municipalitatea să cheltuiască să rezolve problema câinilor fără stăpân. Vrea să înființeze un serviciu pentru gestionarea animalelor de pe străzi. Acesta va cuprinde, printre altele, capturarea câinilor fără stăpân, consultarea, hrănirea lor, dar și eutanasierea patrupedelor care nu sunt adoptate în două săptămâni de la ziua în care sunt luate de pe stradă. 

Primăria Târgu Jiu organizează licitație pentru înființarea acestui serviciu. Cei care vor prelua aceste sarcini vor câștiga în jur de trei milioane de lei. 


În caietul de sarcini, municipalitatea a descris cu lux de amănunte ce trebuie să facă acest serviciu ca să rezolve problema maidanezilor. 


"Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se va realiza pe raza municipiului Târgu Jiu și va cuprinde următoarele activități: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân, preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân, hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân, eliberarea câinilor (revendicarea/adopția) la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân", a transmis municipalitatea. 


În plus, câinii care nu vor fi adoptați după 14 zile de cazare vor risca să fie eutanasiați. Noul serviciu trebuie să organizeze și campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții. 


În prezent, problema câinilor fără stăpân este gestionată de Edilitara. Padocul este aproape mereu la capacitate maximă și, de câțiva ani, se tot vorbește despre mutarea câinilor într-un alt spațiu, dar demersurile n-au mai fost finalizate.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: