Primăria Turburea pregăteşte noi investiţii pentru 2016

Bugetul n-a fost încă aprobat, însă Primăria Turburea pregăteşte noi investiţii. Autorităţile locale au intrat deja în noul an cu banii economisiţi la fondul de rulment. Pe lângă investiţiile din fonduri europene, primarul Ion Bârcă estimează lucrări de aproximativ 600.000 de lei din bugetul local. Printre acestea se numără: asfaltări de drumuri, extinderea reţelei de iluminat, precum şi construirea unei biserici din lemn, după modelul celor din Maramureş.

Primăria comunei Turburea a încheiat anul 2015 fără datorii. Ba mai mult, a intrat cu bani şi în noul an. „Am încheiat anul 2015 cu toate facturile plătite, iar din fondul de rulment ne-a rămas cam 150.000 de lei, bani cu care am intrat în 2016. Din aceşti bani şi din cotele care ne vin, vrem să facem o extindere a reţelei de iluminat, între Turburea şi Ţânţăreni. Acolo, unde este satul Floreşti, se află o porţiune de 400 de metri pe care oamenii au început să-şi ridice case şi nu e curent electric”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Potrivit edilului local, până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate lucrări la canalizare. „Până la finele anului 2016 vom termina canalizarea pe raza comunei Turburea. Avem un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare în satele Poiana şi Cocorova. Cred că luna aceasta vom primi aprobarea finanţării. De asemenea, vreau să asfaltez un drum de aproximativ 4 kilometri şi totodată să termin un tronson de drum din Poiana de Sus de vreo 500 de metri. Am finalizat construcţia centrului de sănătate, dar trebuie rezolvată problema curentului electric. Este o procedură pentru deschiderea partidei de curent pe care trebuie să o respectăm. Din estimările noastre, cred că din bugetul local din acest an ne vor rămâne cam 600.000 de lei pentru investiţii”, a precizat Bârcă. 

Biserică după modelul celor din Maramureş

Autorităţile locale de la Turburea intenţionează să construiască, în acest an, o biserică din lemn, după modelul celor din Maramureş. „Vrem să facem şi un gard la cimitirul din Turburea şi o biserică de lemn în Poiana de Sus. Am vorbit deja cu cei de la Mitropolia Olteniei privind această biserică, vrem s-o construim după modelul celor din Maramureş, să fie o arhitectură diferită de cele existente pe raza comunei. Sperăm ca în acest fel să venim în sprijinul localnicilor din Poiana de Sus care sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare între cimitir şi biserică”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul de la Turburea nu a renunţat nici la ideea de a transforma fostul sediu Petrom într-un cămin de bătrâni. „Nu am renunţat la ideea de a transforma sediul Petrom în locuinţe sociale sau cămin de bătrâni. Spre sfârşitul lunii voi merge la Bucureşti să văd de unde pot obţine finanţare, pe Compania Naţională de Investiţii, pe Ministerul Dezvoltării, pe Ministerul Muncii. N-ar fi mare lucru să fiu ajutat acum, pentru că anul viitor eu voi avea posibilitate să întreţin un cămin de bătrâni, din bugetul local”, spune Bârcă.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: