Primărie lăsată fără bani pentru persoanele cu handicap și însoțitori

Sfârșitul de an creează probleme autorităților locale din comuna gorjeană Telești. Banii primiți la rectificarea bugetară nu acoperă cheltuielile cu plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.

Comuna Telești nu s-a numărat printre localitățile din Gorj, unde Guvernul a alocat sume suficiente la ultima rectificare bugetară. Numai pentru plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor aici ar fi fost nevoie de 150.000 de lei, însă comuna a primit numai 50.000 de lei.

”Suma primită este una mică în raport cu cele necesare. Suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap și la însoțitorii acestora. Dacă asta s-a dorit de la Guvern, noi ce mai putem spune. Sper să mai primim ceva până la sfârșitul anului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla suntem nevoiți să le plătim parțial sau să nu dăm salariile o lună în primărie, ori să le dăm doar o parte. Poate amânăm plata contribuțiilor la stat. Nu avem ce face. Trebuie să găsim soluții, că nu putem lăsa oamenii fără bani deloc în prag de sărbători. De alte nevoi nici nu mai putem vorbi în acest moment”, a declarat Romulus Bâldea, primarul din comuna Telești.

Vizualizări: 2,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: