S-au infectat cu Covid și nu participă la concursul pentru directori

Doi profesori din județul Gorj au fost confirmați cu Covid și nu pot participa mâine la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori de școală. Pentru aceștia va fi organizată o sesiune specială, pe 28 octombrie, spune Dana Constantinescu, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

Concursul va avea loc la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu. Pentru că sunt mulți candidați, peste 200, aceștia nu vor susține laolaltă examenul. Cei mai mulți dintre candidați vor da proba scrisă în sala de sport, iar alți 60 vor fi repartizați în patru săli de clasă. Asta pentru a se respecta condițiile de distanțare socială impuse de contextul pandemic.

„La concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți s-au înscris inițial 215 persoane. Două cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 și vor putea susține examenul pe data de 28 octombrie, într-o etapă specială. Pentru că am avut nevoie de un spațiu generos pentru desfășurarea concursului, ne-am gândit inițial la sala de sport de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, care este foarte mare. Urmărind și noi rata de incidență a cazurilor Covid, am fi depășit cu 15, acum cu 13, plus comisia de concurs, numărul maxim admis într-un spațiu închis, indiferent cât de generos este acel spațiu. Am decis ca 60 de candidați să fie împărțiți în patru săli de clasă”, spune inspectorul școlar general Constantinescu.

Potrivit șefilor ISJ Gorj, sala de sport a școlii este încălzită, astfel că se poate susține concursul în bune condiții.

În cadrul concursului, 60% dintre itemi vor verifica abilităţile cognitive şi de lidership, 20% dintre itemi vor verifica abilităţi manageriale, în timp ce restul va verifica modul în care candidaţii cunosc legislaţia şi aplicarea acesteia. 

Examenul va continua în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie cu proba de interviu, care va fi organizată în premieră în prezența unor reprezentanți ai mediului socio-economic.

În Gorj sunt vacante 109 funcții de director plin și 43 funcții de director adjunct.

Vizualizări: 2,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: