Romanescu: Revenirea domnului Rotaru nu se poate face

Fostul șef al Direcției de Patrimoniu din Târgu Jiu, Marian Rotaru,  a fost declarat câștigător în procesul cu primăria privind funcția de director. Rotaru a fost demis în urmă cu trei ani și asta după ce a apărut într-o fotografie când o angajată îi făcea pedichiura, chiar în biroul său.

În schimb, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că Rotaru nu are cum să revină pe funcția de șef, amintind faptul că, în primul proces deschis, cel referitor la calificativul nesatisfăcător pentru activitatea din anul 2018, Rotaru nu a avut câștig de cauză.

”Primul proces pe care l-am pierdut cu Marian Rotaru l-a pierdut definitiv, înainte de câștigarea acestui proces. Primul a fost pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în 2019 pentru activitatea dumnealui din 2018. Așa cum spune legea aflată în vigoare, orice funcționar public care primește un calificativ nesatisfăcător nu mai poate fi angajat ca funcționar public și nu mai poate rămâne pe acea funcție, mai ales după ce se pronunță instanța. Vom vedea exact cum vom proceda în perioada imediat următoare. Revenirea domnului lui Marian Rotaru pe funcția de conducere nu se mai poate face. Îmi pare rău să-i dau o astfel de veste”, a spus Marcel Romanescu.

Marian Rotaru a spus că va înainta un alt proces, în cazul în care nu o să fie repus pe funcție. Nici Romanescu nu exclude varianta unui alt proces. ”Este posibil să mai urmeze un proces, dar v-am spus, nimeni în lumea asta nu ne poate pune pe noi în situația în care să-l reangajăm pe domnul Marian Rotaru, în contextul în care calificativul a rămas valabil, fiind validat de o decizie judecătorească”, a mai spus Romanescu.

În replică, fostul direct de la Direcția de Patrimoniu spune că s-a făcut dreptate în ceea ce-l privește. ”Mi se pare normal să respecte o hotărâre definitivă și irevocabilă. Acum că unii dintre ei comentează, asta e. Mă interesează că s-a făcut dreptate, iar suferința nu mai poate nimeni să mi-o dea înapoi”, a spus Marian Rotaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: