Primărie obligată să recupereze 1.000.000 de lei de la fostul primar

Sarcină grea lăsată de inspectorii Curții de Conturi actualului primar din comuna gorjeană Ionești. În urma unui control s-a stabilit că Sorin Lambu trebuie să recupereze de la fostul primar suma de 1.000.000 de lei, care reprezintă penalități de întârziere la plata facturilor. Autoritățile locale au angajat un avocat pentru recuperarea sumei de la fostul primar.

Sorin Lambu a găsit primăria îngropată în datorii. Fostul primar a plătit de la bugetul local aproximativ 1.000.000 de lei penalități de întârziere la plata unor facturi la telefonie, la modernizarea unor drumuri și la sistemul de alimentare cu apă. Unele firme au dat primăria în judecată și acum este executată silit.

Problemele financiare ale primăriei Ionești au fost scoase la iveală în urma unui control al Curții de Conturi. Raportul arată faptul că actualul primar este obligat să recupereze de la predecesorul său suma de 1.000.000 de lei. ”Primăria este îngropată în datorii. Prin raportul Curții de Conturi mi s-a pus în vedere să recuperez de la fostul primar suma de 1.000.000 de lei. Pentru asta am angajat un avocat, ca să demareze procedurile în instanță pentru recuperarea acestei sume de bani care reprezintă penalități de întârziere la facturi. În plus sunt și firme care ne execută silit”, a precizat primarul Sorin Lambu.

Primarul din Ionești susține că acești bani puteau fi folosiți la investiții în comună.

Vizualizări: 5,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: