Tot mai puțini bani de la CE Oltenia pentru primării

Restrângerea activității Complexului Energetic Oltenia va fi sinonimă cu pierderi importante pentru multe primării din Gorj care sunt dependente de companie. Deja, în ultimii ani, localitățile unde este activitate minieră au început să încaseze tot mai puțini bani de la producătorul de energie, iar lucrurile vor sta și mai rău pe viitor.

Admite această situație și Ion Rușeț, consilierul managerului Daniel Burlan. Acesta a explicat că, odată cu restrângerea activității companiei, și fondurile din impozite, direcționate de Complex, vor fi mai mici. “Restrângerea activității CEO duce la pierderea unor fonduri importante pentru anumite primării. Cotele defalcate pe TVA, pe impozit, nu se vor mai duce în bugetele acestor localități. Sunt localități care nu vor primi nimic”, a explicat Rușeț.

Soluția este ca parlamentarii să-și unească forțele cu autoritățile locale și să găsească soluții care să fie puse și în practică. „Este un județ în regres economic. Se vede de la distanță și o spun și datele statistice, o spune numărul de cetățeni care migrează, datele care sunt legate de salariul mediu în acest județ, de investiții. Nu este un județ în expansiune economică. Administrația publică locală, consilierii, primarii trebuie să își dea mâna și să facă un pact să lupte pentru Gorj inclusiv cu cei care vor avea confirmare la aceste alegeri parlamentare. Cu cei șapte. Sunt și declarații nefericite care zic că e nevoie să câștige un anumit partid pentru că numai așa vin banii. Nu! E nevoie să fie trimiși la București cei mai valoroși oameni care sunt pe liste și să lupte pentru Gorj și să colaboreze cu reprezentanții administrației publice locale”, a mai spus Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: