Primar: Constructorii sunt disperați, facturile sunt neplătite

Un primar din Gorj spune că are nevoie de bani de la Guvernul României pentru achitarea facturilor pe PNDL. Este vorba despre Tudor Oiță, primarul din Negomir. Acesta afirmă faptul că, din luna septembrie, nu i-au mai fost decontate facturile privind lucrările efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Oiță speră totuși ca banii să vină până la finele acestei luni, fiind vorba despre o sumă de peste 1,3 milioane de lei: ”Avem două obiective în execuție: alimentare cu apă și canalizare în 7 sate și construirea a cinci poduri noi. Este vorba despre circa 1,3 milioane. Nu am primit încă banii. Sunt probleme cu firma constructoare. Au foarte multe utilaje. Din septembrie nu am mai primit bani. Ar trebui ca următoarea plată să fie cât mai repede. Eu discut săptămânal, dar tot nimic. Mi s-a spus că nu mai au bani. Constructorii sunt disperați. Sunt facturi foarte mari. Să sperăm că până la sfârșitul acestei luni să vină banii”, a spus Tudor Oiță, la Radio Infinit.

Același primar spune că astfel de probleme nu sunt recente, iar întârzieri privind decontarea facturilor pentru investiții există din primăvară: ”Plățile au mers foarte bine până în luna martie sau aprilie anul acesta. După au fost întârzieri. Acum sunt și pe final de an, toată lumea vrea să facă recepțiile, dar spun că nu mai au bani să își cumpere materiale, s-au blocat. Acum se lucrează, dar pe valori foarte mici, fiind vorba despre reparații, cămine de canalizare sau conducte”, a mai spus Oiță.   

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: