Primărie reclamată la ITM de un consilier local, pentru neplata salariilor

Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti, a fost reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj de către Ion Fugaru, consilier local, din cauză că a întârziat cu plata salariilor. Edilul local spune că este vorba de o întârziere de doar de câteva zile şi că este obişnuit cu reclamaţiile lui Fugaru, până în prezent având aproximativ 70 de sesizări făcute de acesta pe la diferite instituţii.

Primăria Târgu Cărbuneşti, condusă de liberalul Mihai Mazilu, a fost reclamată, ieri dimineaţă, la Inspectoratul Teritorial de Muncă, din cauză că s-a întârziat cu plata salariilor. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fost sesizat cu privire la întârzierea salariilor angajaţilor de la Primăria Târgu Cărbuneşti. Sesizarea a fost înregistrată şi urmează să efectuăm verificări pentru a vedea cum stau lucrurile”, a declarat George Romanescu, inspector şef al ITM Gorj.

Primarul Mazilu spune că angajaţii îşi vor primi salariile cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare. „Salariile pe luna februarie le-am achitat pe data de 8 martie, iar pe 8 aprilie trebuia să le plătim pe cele de pe luna martie. S-a produs o întârziere de câteva zile, pentru prima dată în cinci ani, din cauză că n-am putut achita arieratele. Avem facturi de achitat de circa 2 miliarde de lei vechi, din care un miliard la DSC, iar unul pe Ordonanţa 7. N-am reuşit să achităm arieratele până acum întrucât s-a întârziat cu bugetul. Vineri sau cel mai târziu luni oamenii îşi vor primi banii”, a precizat Mihai Mazilu.

Primarul de la Târgu Cărbuneşti a mai menţionat că s-a obişnuit cu sesizările lui Fugaru, întrucât până în momentul de faţă acesta i-a făcut aproximativ 70 de reclamaţii. „Ştiu de unde vine sesizarea la ITM. Vine din partea acelui cavaler al dreptăţii care nu şi-a achitat de doi ani taxele şi impozitele locale. Domnul Fugaru are de plătit aproximativ 100 de milioane de lei vechi. Sunt obişnuit cu sesizările lui, până acum mi-a făcut 67 de reclamaţii de la primul ministru şi până la DIICOT”, a declarat Mazilu.     

„La primărie parcă e la SRL-ul Mazilu”

Consilierul PD-L Ion Fugaru spune că a făcut această sesizare pentru a împiedica un alt abuz al primarului de la Târgu Cărbuneşti. „Aştept actul de constatare al ITM pentru a se vedea un alt abuz al primarului Mazilu. De o săptămână trebuia să plătească salariile, însă vrea să achite nişte lucrări neefectuate. E un abuz în serviciu. Salariile trebuiau să aibă prioritate. Se fac planificări pentru a putea plăti banii oamenilor. Acum trebuie să facă o nouă reprogramare către Finanţe pentru a putea fi alimentate cardurile salariaţilor”, a declarat Ion Fugaru. Acesta este convins că angajaţii nu îndrăzneau să se sesizeze ITM-ul pentru că se tem de primar. „Oamenii n-au curajul să se ducă la el pentru că bate cu pumnul în masă parcă e la SRL-ul Mazilu. Vreau să arăt că încă mai ţin la acest oraş şi am grijă să nu fie jefuit de oameni fără gândire”, a menţionat Ion Fugaru.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: