Primarii liberali din Gorj, convocați în ședință

Primarii PNL vor avea o discuție cu prim-vicepreședintele Dan Motreanu, a anunțat primarul Marcel Romanescu, președinte PNL Târgu Jiu. Ședința va avea loc marți seara, iar Romanescu se așteaptă să fie propus pentru preluarea organizației condusă acum de deputatul Dan Vîlceanu.

Marcel Romanescu a declarat la Radio Infinit că, dacă nu va fi numit interimar, nu va candida la alegerile pentru șefia PNL Gorj. Conducerea centrală pare că vrea să valideze cu primarii liberali din Gorj o decizie în ceea ce privește organizația județeană.


”În condițiile în care voi fi mandatat să coordonez activitatea organizației județene până la organizarea unor alegeri statutare, voi accepta această propunere, dar pe de altă parte voi accepta orice propunere cu care va veni acea comisie și care va fi validată ulterior de forurile centrale. Pe moment doar aș accepta funcția de președinte interimar. Trebuie să-mi fac o analiză. (…) Vreau să simt pulsul și reacția colegilor mei din Partidul Național Liberal. Dacă nu voi avea susținerea colegilor din Partidul Național Liberal în acea perioadă, de presupus interimar, este clar că nu îmi voi depune candidatura pentru funcția de președinte al organizației județene, pentru că, așa cum am declarat, prioritate pentru mine, până în 2024, rămâne administrația publică locală și organizația municipală”, a declarat Romanescu.


În urmă cu mai bine de o lună, conducerea PNL a dispus formarea unei comisii, condusă de Dan Motreanu, care să verifice dacă Dan Vîlceanu mai este președinte dat fiind că l-a numit interimar pe Dumitru Leuștean. Comisia de Arbitraj a PNL nu a dat încă un răspuns la problemele statutare invocate. Deputatul Dan Vîlceanu a susținut în declarațiile publice că este președinte ales și că dacă se va ajunge la demitere va ataca decizia în instanță, iar la următoarele alegeri va candida din nou. 

Vizualizări: 3,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: