Iulian Popescu, după experiența în Guvern: Tu vrei să ajuți o bătrână, dar ea nu-și dorește

Liberalul Iulian Popescu este dezamăgit de lipsa de dorință a administrației centrale de a face reforme ale statului. Ca să explice mai bine atitudinea din Guvern, Popescu a spus că ”e ca și cum ai vrea să ajuți o bătrână să treacă strada, dar ea nu-și dorește”.

Popescu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

 

Iulian Popescu a intrat în politică, în PNL Gorj, în 2020, când a candidat la Consiliul Județean Gorj. Atunci a obținut un rezultat bun, dat fiind că a intrat în politică cu câteva luni înainte de alegeri. Ulterior, el a fost consilier în Cancelaria premierului Florin Cîțu, iar apoi secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Popescu spune că a decis să plece pentru că simțea că nu-și poate duce proiectele la îndeplinire. 

”Atunci când simți că nu mai poți aduce valoarea adăugată și lucrurile se tergiversează, pur și simplu te retragi. Am venit în administrația publică plin de dorință de a face reformă, de a aduce impact, de a utiliza experiența căpătată până acum în mediul privat. Și pentru aceste idealuri am tras în fiecare zi în aproximativ un an jumătate decât am avut funcții publice, iar când am simțit că nu mai pot să implementez ceea ce îmi doresc… ”, a spus acesta la Radio Infinit.

El spune că are o relație bună cu ministrul Sebastian Burduja, însă acum nu este un context politic focusat pe reforme sau implementarea de sisteme digitale.

”Am avut și am o relație foarte bună cu ministrul, dar Ministerul Digitalizării trebuie să facă digitalizare a administrației publice centrale și nu numai. Dar ca să realizeze acest deziderat trebuie ca ministerele de linie să implementeze sistemele. E ca și cum ai vrea să ajuți o bătrână să treacă strada, dar ea nu-și dorește. Dacă nu există un context politic care să fie focusat pe reforme și pe implementarea de sisteme digitale, atunci lucrurile nu evoluează așa cum ne dorim”, a mai spus acesta. 

Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: