Primarii nu au dezinfectat scările de bloc. De marți sunt obligați!

Asociațiile de proprietari din Târgu Jiu au primit săptămâna trecută ultimatum din partea municipalității pentru a face dezinfecție în fiecare scară de bloc. Primăria nu putea să aloce fonduri pentru astfel de acțiuni. Duminică seara a apărut Ordonanța Militară nr. 4, iar autoritățile vor fi obligate să facă astfel de acțiuni în toate scările de bloc din oraș, precum și să pună dezinfectant la fiecare intrare în bloc. Regula se va aplica din 31 martie.

Primarul Marcel Romanescu explica săptămâna trecută că a discutat deja cu președinții asociațiilor de proprietari din oraș, în primă fază pentru a identifica toate persoanele trecute de 65 de ani care au nevoie de ajutorul municipalității în această perioadă. „Am avut o discuție cu asociațiile de proprietari. Ne-am dori ca identificarea persoanelor vulnerabile să se facă prin intermediul asociațiilor de proprietari. Le-am solicitat să ne înainteze adresele și numele persoanelor care ar putea să beneficieze de serviciile noastre”, a explicat Romanescu.

În plus, toate asociațiile de proprietari au fost notificate să facă dezinfecție în fiecare scară de bloc pentru a limita numărul de îmbolnăviri. „Am transmis asociațiilor de proprietari că sunt obligate, în această perioadă, să facă dezinfecțiile pe scările din interiorul blocului. Nu pot deconta o astfel de acțiune făcută pe o proprietate privată”, a mai spus Marcel Romanescu, la Tele3.

Spusele primarului nu vor mai fi valabile de marți. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat duminică seara noi obligații pentru primari, stabilite prin Ordonanță Militară. "Art.6 - (1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. (2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020", se arată în Ordonanța Militară nr. 4.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: