Vezi aici pe cine votează primarii liberali la alegerile din partid

Primarii liberali nu s-au grăbit să dea răspunsuri privind votul din septembrie, pentru alegerea preşedintelui. Angheloiu Radu, Navlea Ion și Popescu Dian Dumitru, asta vor citi pe buletinele de vot delegații liberali chemați pe 4 septembrie să îl aleagă pe noul lider al organizației.

Enumerarea alfabetică a celor în cauză, cu nume și prenume, este o simplă trecere în revistă a candidaților care de acum încolo vor face „risipă de energie” pentru a convinge în teritoriu că ei sunt șansa PNL Gorj pentru niște procente care să le depășească pe cele din „epoca Morega”. Săptămâna trecută, Radu Angheloiu era doar suspectat de o posibilă candidatură. El i-a luat locul lui Gheorghe Orzan, care a decis să se retragă din motive care îl privesc, deși fostul candidat avea cel puțin un susținător în persoana lui Ștefan Făsuescu, primar al comunei Polovragi. Edilul era ocupat ieri cu sărbătorirea zilei de naștere, el spunând că și dacă nu ar fi avut aniversarea tot nu ar fi luat o decizie în privința viitorului candidat pe care l-ar vota. „E prea devreme acum. Eu îl susțineam pe domnul Orzan, care e de la noi din zonă, dar dacă dânsul s-a retras nu știu pe cine voi vota. Nu m-am hotărât, aștept să văd ofertele, platformele, promisiunile, pentru că mai e ceva timp până pe 4 septembrie”, declara ieri Făsuescu, zi în care a aniversat împlinirea a 57 de ani.

Edili indeciși

Așadar, votul pentru Orzan al lui Făsuescu nu merge, deocamdată, automat la Angheloiu, dar vicepreședintele Consiliului Județean are un posibil susținător în persoana edilului de la Bumbești Jiu, Constantin Bobaru spunând că nu a luat o decizie definitivă, dar că înclină să dea votul pentru Angheloiu. „Înclin să merg pe candidatura domnului Radu Angheloiu. E o persoană din administrație, are notorietate, poate da un plus de valoare filialei și poate polariza în jurul său valorile. Mai este însă timp pentru o evaluare finală, cea care să ducă și la votul efectiv”, afirmă edilul din Bumbești Jiu, Bobaru fiind unul dintre liberalii care în primăvară se declara dispus să îl contracandideze pe Dan Morega la șefia filialei.

Primarul din Drăguțești, votat de alegători cu procente foarte mari, Vasile Moșoiu, nu a luat nici el o decizie în privința votului din 4 septembrie. La fel ca și alți colegi de-ai săi spune că mai are timp pentru a hotărî pe cine susține la șefia filialei, mai ales că nu uită câte „meciuri” a avut cu fostul lider al organizației județene. „De abia s-au anunțat candidații, nici nu știu dacă s-au înscris toți în mod oficial, așa că mai este timp pentru a lua o decizie. Vreau să văd platformele, programele lor și ce promisiuni au pentru a ridica procentele filialei. De abia după ce voi vedea aceste lucruri voi decide pe cine aș putea susține la șefia organizației. Timp mai avem până la începutul lui septembrie, probabil că spre sfârșitul acestei luni, în vreo două săptămâni de acum încolo, s-ar putea să iau o decizie”, declară Moșoiu.

Mazilu e cu vărul Dian

Un alt primar liberal din județ care are în spate multe voturi primite de la alegătorii săi este Mihai Mazilu, edilul din Târgu Cărbunești pronunțându-se la un moment dat în privința unei posibile candidaturi. El nu a mai intrat în cursa electorală internă din PNL Gorj și a decis, din prima, să îl susțină pe Dian Popescu, șeful organizației Târgu Jiu a liberalilor. Argumentele sale sunt de natură personală, dar și politică, după cum ne-a menționat Mazilu. „Eu îl consider pe Dian Popescu drept cel mai potrivit președinte al organizației noastre. Cred că este singurul dintre candidații aflați în cursă care are calitățile necesare unui lider. Are afaceri, îi merge bine, deci e independent din acest punct de vedere, iar ca pregătire nu mai vorbim. Stăpânește destul de bine arta negocierii și a condus bine organizația de la Târgu Jiu. Pe deasupra, mai este și un proaspăt tătic fericit și mai e și rudă cu mine, așa că am toate motivele să îl votez cu mare drag, mai ales că am fost și colegi de facultate”, ne-a mărturisit primarul din Târgu Cărbunești.

Sfaturi de la Pavel

De pe margine, edilul din Peștișani, Florin Pavel, cel care în 2005 și-a asumat riscul unei confruntări cu Dan Morega, fiind învins, evident, spune că așteaptă de la cei trei candidați înscriși în cursa electorală de acum o campanie electorală decentă. El vrea să nu-și mai aducă aminte de unele episoade de care a avut parte în 2005, lucrurile povestite de Pavel acum putând explica și de ce, la alegerile parlamentare din 2008, în comuna sa Morega, de exemplu, a avut un scor mult mai mic decât cel așteptat de actualul deputat. „Le-am spus deja celor trei candidați să își facă o campanie decentă. Eu știu ce am pățit eu în 2005, când am candidat împotriva lui Morega pentru că pe niciunde prin Târgu Jiu nu mi-am putut tipări un pliant. Sper ca în cursa dintre cei trei să câștige cel mai bun, cel care să poată duce partidul mai departe, la peste 25%. Dacă noi nu ne vom atinge obiectivul de a depăși procentele făcute în perioada lui Morega, mă refer la cel de 18%, vom fi acuzați mereu că nu vom fi în stare să ținem partidul la acest nivel și îi vom da lui Morega niște merite pe care, în opinia mea, nu le are”, declară Pavel.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: