Primarii pregătesc festivitățile din luna decembrie

Colinde, spectacole, iluminat festiv și hore. Sunt câteva dintre planurile primarilor din Gorj care vor să marcheze sărbătorile de iarbă în localitățile pe care le conduc. În comuna Polovragi, localnicii sunt invitați la hore și spectacole de colinde în serile de Crăciun.

Oricât de sărac le-ar fi bugetul, mai toți primarii au pus bani deoparte să împodobească localitățile în fruntea cărora se află. În paralel, pun la cale spectacole pentru Crăciun. Edilul din Polovragi, Gheorghe Epure, a anunțat că se vor organiza baluri la Căminul Cultural din localitate în zilele de sărbătoare: „În luna decembrie, se desfășoară foarte multe manifestări. Sunt tradiții ale locului. Tot ce ține de obiceiurile de iarnă, precum și acele colinde cântate în pragul Ajunului și în zilele de Crăciun. Se face bal în toate serile de Crăciun. În a doua seară, va fi un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului”, colinde”.

Autoritățile au găsit și bani pentru iluminatul festiv. „Bugetul este relativ micuț. Ne străduim, ca în fiecare an, să facem un iluminat festiv și în funcție de posibilitățile financiare de care dispunem. Nu a fost niciun an în care să nu fie o podoabă luminoasă în centrul civic al comunei Polovragi”, a mai spus edilul din Polovragi.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: