Primarii PSD se pregătesc de protest

Liderii Partidului Social Democrat Gorj au criticat decizia Guvernului României de a respinge toate amendamentele depuse de către aceștia la Legea bugetului de stat pe 2021. Social-democrații au cerut mai mulți bani pentru alocații, pensii, dar și pentru reabilitarea mai multor drumuri naționale.

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a criticat Anexa 7/03 de la proiectul bugetului de stat, prin care guvernul a alocat suma de 379 de milioane de lei pentru realizarea unor investiții din 25 de județe. Social-democratul spune că administrațiile locale din 20 de județe conduse de PSD, nu au primit nici măcar un leu. Deputatul afirmă faptul că și aleșii locali sunt nemulțumiți, dorind să meargă la București să își ceara drepturile.

”Avem o anexă la bugetul statului prin care am constatat că au fost alocate sume de bani într-un mod discreționar. În această anexă, banii sunt alocați către primarii și președinții de CJ ai celor trei formațiuni politice care formează alianța, fiind vorba despre PNL - USR - UDMR. Printre județele care au primit zero lei se află și Gorjul. Sunt nemulțumiri și în rândul aleșilor locali de la toate partidele. Vor să vină să își ceară aceste drepturi la București”, a spus Weber.

Weber a comentat și pe seama investițiilor finanțate pe vremea guvernului PSD, investiții cu care cei de la PNL se laudă în acest moment. ”În ceea ce privește județul Gorj sunt extrem de indignat. Toate amendamentele au fost respinse. Județul nostru se află pe un butoi de pulbere. Singura șansă pe care o are județul este aceea de a avea o rețea de drumuri moderne pentru a atrage investitori. Am tras mult ca pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu să fie alocați banii necesari. Mă deranjează faptul că unii spun că au fost alocați bani pentru Gorj, dar vorbim despre banii acordați în urmă cu ani în urmă”, a mai afirmat deputatul PSD.

Au fost ceruți bani și pentru conservarea operelor lui Constantin Brâncuși, însă actualul guvern nu a alocat nimic, mai spune Weber: ”Avem un potențial turistic uriaș. Am cerut bani pentru conservarea operelor de la Ministerul Culturii. Nici pentru aceasta nu s-au găsit bani. Rușine!”.

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: