Primarii PSD se revoltă: „Plecăm acasă!”

Florin Cârciumaru a reacţionat la sfârşitul zilei de ieri şi a declarat pentru Pandurul că Ion Călinoiu NU i-a promis niciodată lui Fugaru posturile de viceprimari solicitate de acesta. Lista prezentată ieri de Pandurul cu localităţile în care şeful PRM Gorj, Ion Fugaru, crede că partidul său ar putea face majoritate în consiliile locale alături de PSD, i-a supărat la culme pe aleşii social-democraţi. Aceştia au sunat la redacţie pentru a-şi spune punctul de vedere. Aşadar, s-ar putea spune că Ion Fugaru, şeful PRM, a negociat cu o persoană neautorizată, în persoana lui Ion Călinoiu.

După ce s-au văzut cu sacii-n căruţă, în teritoriu, edilii PSD Gorj se declară stupefiaţi de posibilitatea de a lucra în curând cu viceprimari de la PRM. Subiectul prezentat ieri de Pandurul a încins spiritele în tabăra social-democraţilor, primari cu mandate multe la activ declarându-se gata să plece acasă dacă vor fi nevoiţi să facă "echipă" cu consilieri din partidul lui Vadim.

Cârciumaru spune şi el NU

Şeful PSD Gorj a asistat la negocierile avute de şeful Consiliului Judeţean cu delegaţia de peremişti, Cârciumaru afirmând că Ion Călinoiu "nu a făcut greşeala" care i-a supărat atât de mult pe primari. "Eu l-am sfătuit şi pe dl Călinoiu să iese public şi să declare că nu a făcut astfel de promisiuni. Eu am fost acolo la negocieri şi ceea ce s-a discutat despre funcţii din cadrul Consiliului Judeţean şi din instituţiile subordonate nu mă priveşte pe mine ca preşedinte al PSD Gorj. Acolo e treaba domnului Călinoiu, dar la funcţiile de viceprimari mă interesează pentru că sunt funcţii politice şi pot să vă spun că dl Fugaru a înaintat o listă cu acele primării despre care vorbeşte. Dl Călinoiu nu i-a promis însă aşa ceva, i-a spus doar că se poate negocia şi, după ce s-a uitat pe listă, i-a zis clar că la comuna aia nu se poate, la aia nu se poate, la aia nu se poate, şi cam peste tot nu se putea. A rămas să se discute cu primarii acelor localităţi şi cu consilierii de acolo, iar dacă dl Fugaru spune că s-a stabilit altceva înseamnă că nu e corect, pentru că nu i-a promis nimeni nimic în mod ferm", spune Cârciumaru, care, astfel, îi mai temperează pe primarii din teritoriu, supăraţi oricum pentru că pe voturile lor se fac trocuri care lor nu le treceau prin cap.

Primăriţa din Alimpeşti: Mai bine ne retragem cu toţii acasă

Primarii au rămas perplecşi când au văzut cam cum se face politica la Târgu Jiu, supărarea cea mai mare fiind aceea că nimeni nu i-a întrebat şi pe ei de sănătate. Elena Mosor, edilul din Alimpeşti reales constant cu procente mari din 1990 încoace, nici nu concepe o majoritate alături de PRM, ea declarându-se gata să rămână acasă dacă se ajunge la o asemenea decizie. "Am şase consilieri din 11 şi, deci, am majoritatea. Nu văd cum o să pot eu să merg la oamenii aceştia şi să le spun că trebuie să facem cale liberă celor de la PRM pentru un post de viceprimar că aşa s-a decis la Târgu Jiu. N-am ştiut nimic până acum despre aşa ceva, nici măcar că au fost discuţii. Sunt în partidul acesta din 1990, am luat toate tăvăliturile politice pe care le poţi lua în politică, şi la Poliţie, şi la Parchet, şi prin ziare şi de aia îmi pare rău că s-a ajuns aici. Eu cred că în tot acest timp am ţinut cu onoare steagul PSD sus şi eu şi colegii mei nu cerem acum decât să fim trataţi cu aceeaşi onoare. Nu ne-a întrebat nimeni şi pe noi şi eu vă spun că nu voi intra într-un asemenea joc. Mai bine ne retragem cu toţii acasă că, vorba aia, avem şi noi câte o casă, la o adică", spune primăriţa din Alimpeşti.

„Plec eu de la Primărie“

Edilul din Hurezani a rămas ieri "interzis" când şi-a văzut comuna pe lista celor revendicate de PRM pentru o eventuală majoritate cu PSD. Gheorghe Cârstea spune că are deja o majoritate făcută cu PDL şi nu mai vrea o altă majoritate. "Noi şi PDL-ul avem câte patru consilieri, facem majoritatea şi nu avem probleme, mai ales că ne înţelegem şi cu ceilalţi consilieri, inclusiv cu cel de la PRM. E nelalocul ei o asemenea decizie de a ne pune vice de la PRM peste majoritatea creată deja de noi, aici, local. Nu ne arde nouă de noi majorităţi pe care şi le imaginează unii azi sau mâine. Dacă se doreşte o aşa majoritate pot să plec eu de la Primărie, că nu e nevoie să stau eu aici. Noi avem nevoie de linişte pentru a colabora şi a rezolva problemele comunei, nu de ceea ce spune dl Fugaru", declară şi edilul din Hurezani.

Geogia: Cine-i Partidul România Mare?

Edilul din Bengeşti-Ciocadia, Victor Geogia, se află printre cei care nu concep o majoritate cu consilierii PRM. "Cine-i Partidul România Mare- Noi avem 7 consilieri locali şi ei unul singur. Probabil că domnul preşedinte Călinoiu a promis pentru Consiliul Judeţean, nu pentru Bengeşti. Păi eu am muncit cu vicele în campanie şi acum eu să-l las pe el- Nu se pune problema să schimbăm noi vicele. Mergem până la demisia mea dacă se pune aşa problema. Dl Fugaru să-şi vadă de funcţia dumnealui de vice la Cărbuneşti că poate îl schimbă PSD-ul pe dumnealui de acolo", spune Giogia.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: