Primăriile au ajuns la fundul sacului. "Nu știu de unde vom plăti iluminatul public!"

Facturile mari la energia electrică au subțiat bugetele primăriilor din Gorj. La început de septembrie, mulți edili au ajuns la fundul sacului. Unii spun că nici factura la iluminatul public nu știu cum o vor plăti.

În comuna Scoarța, edilul spune că riscă să nu poată plăti curentul consumat în școli. Deja are probleme cu iluminatul public. Luna trecută, a făcut rectificare bugetară ca să poată plăti factura la curent.

"Toate cele trei scoli sunt reabilitate cap, coada cu toate dotările. Nu mai avem probleme. Erau în paragină, ploua pe copii, nu aveau apa, nu aveau toalete, nu aveau mai multe. Au rămas mici retușuri. Am asigurat și materialul solid pentru încălzirea claselor. Va veni o iarnă grea. Problema este cu curentul electric. Toată lumea va suferi din cauza plății energiei. Noi nu putem asigura nici iluminatul public. Luna trecuta, am făcut o rectificare de buget sa plătim iluminatul public. Luna aceasta nu știu de unde îl vom plati", a declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Și în Turburea, edilul Ion Bîrcă se teme că ar putea ajunge în imposibilitatea de a putea achita factura la curent. Bugetele stabilite la începutul anului nu au prevăzut și scumpirile accelerate la utilități.

"Îmi fac griji privind facturile pentru energie, încălzire. Dacă nu ai bani sa plătești facturile, ce faci? La începutul anului, s-au stabilit bugetele la nivelul anilor trecuți. Nu știa nimeni de scumpirile care au urmat", a spus si primarul din Turburea, Ion Bîrcă, la Radio Infinit.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: