O parte din gara din Motru, închiriată de primăria Timișoara. De ce!

Consilierii din Timișoara au aprobat, marți seară, închirierea staţiei CFR din Motru pentru a asigura achiziţia de cărbune direct de la producătorii autohtoni, pentru încălzirea orașului condus de Dominic Fritz.

CE Oltenia are o relație mai veche de colaborare cu Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei. Fritz a precizat că deja sunt 30.000 de tone de cărbune în stocurile Colterm, iar ţinta pentru începutul de iarnă este 50.000 de tone de cărbune.

”Închiriem o parte a unei gări CFR din Motru. Asigurăm achiziţiile de cărbune direct de la producători, şi astfel dispar costurile aferente intermediarilor. Ştiu că e o măsură de pionierat – dar, situaţia disperată de pe piaţa de gaz cere măsuri creative. Una din problemele pe care le-am avut iarna trecută a fost că nu puteam să cumpărăm cărbune direct de la producători pentru că nu aveau unde să încarce. Acum, eliminăm această problemă. Am avut discuţii cu SNCFR, le mulţumesc pentru deschiderea avută şi am încredere că negocierile se vor încheia repede şi cu succes. Consiliul Local Timişoara a aprobat în această seară închirierea gării”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Vizualizări: 3,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: