Primarul a schimbat butucii la centrul de permanenţă: Se consuma alcool!

Încă un scandal la Albeni. Primarul Ionuţ Stan a schimbat butucii la centrul de permanenţă şi doctorul a rămas fără spaţiu. Medicul care făcea gărzi acolo susţine că spaţiul pe care îl are la dispoziţie acum nu este suficient. În apărarea sa, edilul spune că în camera respectivă s-ar fi consumat alcool, acesta fiind motivul pentru care a luat decizia de a înlocui butucii.

Medicul Ramona Hortopan este cea care face gărzi la punctul de lucru al centrului de permanenţă de la Albeni. Primarul a schimbat butucii, iar doctorul şi asistenta mai au uşile deschise la sala de tratament şi încă o cameră. Prea puţin să-şi poată desfăşura activitatea, spune Hortopan. „Eu sunt medicul coordonator al centrului de permanenţă. Este un punct de lucru al localităţii Prigoria, cu gărzi patru zile la Prigoria, trei zile la Albeni. În această dimineaţă, doctorul a găsit cabinetul închis. Fără căldură şi fără spaţiu suficient nu se poate continua activitatea. Domnul primar a schimbat butucii şi nu mai putem intra acolo. Nu am cuvinte. Primarul ne-a spus că e suficientă sala de tratament şi un spaţiu unde doarme asistenta. Nu este vară să consultăm pacienţii fără căldură. N-am păţit aşa ceva niciodată şi nici nu vreau s-o păţesc”, a spus medicul Ramona Hortopan.

Punctul de lucru funcţionează la Albeni din octombrie, anul trecut. Consilierul local Valer Iosu crede că în spatele acestui circ sunt nişte ambiţii personale ale primarului: „Sunt ambiţii personale ale domnului primar de a închide punctul de lucru de la Albeni. M-am deplasat la faţa locului. Am întocmit un proces verbal. Gărzile se vor desfăşura în comuna Prigoria până când vom rezolva această situaţie tulburătoare”.

Cum se apără primarul

Edilul face acuzaţii grave. Spune că a schimbat butucii la camera cu pricina pentru că acolo se consuma alcool şi se fuma. „Am făcut o adresă la doamna medic coordonator să nu mai fie dumneaei în zilele în care se făceau gărzi. Ea a făcut graficele pentru luna aprilie şi au fost înaintate către DSP şi Casa de Sănătate. Am înlocuit butucul la camera centralei pentru că au fost reclamaţii că, în timpul gărzilor, doamna doctor fuma şi consuma băuturi alcoolice împreună cu alte persoane. Cineva a fotografiat-o şi mi-a trimis acele fotografii”, a declarat primarul Ionuţ Stan.

Vizualizări: 1,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: