Metode eficiente de albire a prosoapelor fără fierbere

Pentru a avea prosoape albe nu este nevoie să utilizati mijloace de fierbere pe termen lung sau produse de albire costisitoare. Există o metodă simplă de albire cu produse din gospodăria fiecăruia.

Pentru a face din nou prosoapele din gospodărie albe aveţi nevoie de de bicarbonat de sodiu şi oţet alb. Amestecul de bicarbonat de sodiu şi oţet alb reprezintă un produs de curăţare ecologic pe care îl putem folosi atât pe haine, cât şi pe alte suprafeţe.

Ambele ingrediente sunt foarte convenabile şi au multiple întrebuinţări culinare, dar şi medicinale. În ceea ce priveste spălarea hainelor, cele două produse sunt considerate nişte alternative excelente la produsele chimice.

Acestea albesc rufele, neutralizează mirosurile neplăcute şi elimină bacteriile. În plus, pot înlocui cu succes balsamurile de rufe din comerţ care au multe efecte negative. Pentru a prepara soluţia de albit aveţi nevoie de o cană de oţet alb (250 ml), 1/2 cană de bicarbonat de sodiu (125 ml) şi apă fierbinte.

Se pun prosoapele în maşina de spălat şi o setezi pe apă fierbinte şi o laşi să se umple. Adaugă oţetul alb cu bicarbonat şi porneşte ciclul de spălare. Lasă prosoapele în maşină şi umple-o din nou cu apă fierbinte.

Şi apa oxigenată este un produs care albeşte rufele fără a folosi clor clor. Aceasta îndepărtează petele şi mucegaiul format în urma umidităţii, lăsând prosoapele albe şi curate. Se foloseşte o cană de apă oxigenată şi o măsură din detergentul folosit de obicei şi se adaugă în maşina de spălat.

Vizualizări: 1,687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: