Uleiurile benefice pentru păr uscat şi deteriorat

Există multe uleiuri benefice pentru părul uscat și deteriorat, însă este foarte important ca acestea să fie aplicate în mod corect pentru a-și face efectul. Primul sfat este să nu aplici o cantitate foarte mare pentru că,  folosit în exces acesta poate lăsa părul gras și îi va oferi un aspect neplăcut.

Este important ca uleiul de păr să fie aplicat cu grijă doar pe lungimea vârfurilor, fără a fi folosit în apropierea scalpului. Dacă problemele părului pornesc din interior, atunci folosirea unui ulei de păr nu va face o diferență semnificativă. Totodată este foarte important să-ți tunzi periodic vârfurile părului pentru a preveni despicarea și deteriorarea firului de păr pe întreaga lui lungime.

Printre cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat se numără cel de cocos. Efectele sale benefice sunt recunoscute printre femeile din întreaga lume. Uleiul de cocos este bogat în elemente hidratante pentru firul de păr şi pentru faptul că aduce un plus de strălucire părului deteriorat.

Al doilea din cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat este cel de măsline. Față de uleiul de cocos acesta are mai mult emolienți precum acidul oleic care conferă părului un aspect fin și mătăsos. Studiile au demonstrat că uleiul de măsline poate fi benefic atunci când vine vorba de hidratarea părului care are nevoie de puțin ajutor din exterior.

Uleiul de avocado este bogat în grăsimi, minerale și antioxidanți. Acest lucru îl face să se afle pe lista cu cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat. Acizii grași pot ajuta la repararea firului de păr deteriorat dar uleiul de avocado poate fi folosit ca o mască de păr.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: