Liderii PSD Gorj riscă noi dosare penale

PSD Gorj încalcă zilnic legea electorală. În ultimele zile au fost amplasate la Rovinari mash-uri imense cu candidatul PSD pe colegiul 2 Senat, ilegal, deoarece campania electorală va începe pe data de 10 mai. În prezent ne aflăm în campanie electorală doar pentru alegerile europarlamentare. „PDL Gorj va sesiza şi în acest caz încălcarea legii şi speră că, de această dată, instituţiile menite să respecte şi să aplice legea vor lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Democrat Liberal. PD-L a mai reclamat la Biroul Electoral Judeţean şi faptul că afişele PSD sunt mai mari decât prevede legea, dar răspunsul BEJ a fost surprinzător. Afişele sunt mai mari cu doar câţiva milimetri, astfel că fapta nu poate influenţa votul electoratului. Cu alte cuvinte, legea a fost încălcată doar puţin. Rămâne de văzut dacă şi în cazul afişajului electoral pentru candidatul la Senat, BEJ va constata faptul că acesta s-a făcut cu doar câteva zile înainte de startul oficial al campaniei.

Un alt partid care va reclama PSD la Biroul Electoral Judeţean este PNL. Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că social-democraţii au folosit ilegal o fotografie a primarului lor din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, pe care au pus-o pe un banner al PSD, în scopul de a deruta electoratul din zonă.

PSD Gorj s-a ales deja cu un dosar penal în această campanie electorală, pentru consultaţiile oftalmologice acordate gratuit la sediul partidului. Fapta a fost sesizată la BEJ de Partidul Forţa Civică, iar biroul electoral a decis să trimită sesizarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: