Berca, în conflict cu Polaris pentru taxele de salubritate

Eduard Berca, consilier local din partea PNL la Târgu Jiu, acuză societatea Polaris să facturează sume mai mari decât cele din contractele cu asociaţiile de proprietari. Reprezentantul Polaris explică faptul că tarifele sunt cele aprobate de Consiliul Local şi că este posibil ca unele contracte să fie de dinaintea aprobării majorărilor.

Eduard Berca susţine că Polaris are stipulat în contractele de prestări servicii un preţ de 0,24 lei/persoană/lună însă, când vine vorba de plată, operatorul încasează 1,89 lei/persoană/lună. ”În toate contractele cu asociaţiile de locatari, preţul de depozitare este stipulat la 0,24 lei pe persoană lunar. Ştiţi cât încasează Polaris de la asociaţiile de locatari pe persoană, pe lună? 1,89 lei, de opt ori mai mult decât în contractul de prestări servicii. Am verificat la mai multe asociaţii de proprietari şi am constatat aceleaşi anomalii, respectiv un preţ stabilit în contract şi se încasează de opt ori mai mult decât acel preţ din contract. Am luat contractul de la început, aşa cum ne-a fost pus la dispoziţie de primărie. Într-adevăr, în 2009, primăria a acceptat prin act adiţional o majorare la 12 euro pe tonă pentru populaţie, respectiv 24,23 kg/persoană. La calculul pe care l-am făcut îmi iese şi aşa doar 1,28 lei/persoană”, a spus liberalul Eduard Berca.

Conducerea Polaris M Holding SRL îi transmite liberalului că, din 2009, preţul de depozitare al gunoiului a crescut în două rânduri. ”În 2009 s-a modificat prima dată tariful, 12 euro/tonă, când am început să depozităm gunoiul într-un depozit ecologic. Până atunci se depozita la vechiul amplasament ce aparţinea Edilitara şi se plătea acel tarif modic, însă din 2009 tariful a crescut şi acest lucru s-a făcut cunoscut prin notificări trimise asociaţiilor de proprietari. Începând cu 2010 s-a trecut la preţul de 17,10 euro/tonă. Acesta a fost singurul tarif care s-a modificat în Târgu Jiu, dar acest lucru este cunoscut, a fost aprobat în Consiliul Local. Probabil domnul Berca are un contract din 2009”, a spus Luis Popa, directorul Polaris M Holdin SRL.

Tarife, aprobate în unanimitate de consilieri

Acuzaţiile liberalilor nu s-au oprit aici, Eduard Berca atrăgând atenţia şi asupra taxei de redevenţă care de la 50.000 de euro pe an, în 2006, a ajuns în 2015 la 0,5 euro/tona. ”Redevenţa care a fost licitată iniţial de către  UEG Mediu SRL, în 2006, de 50.000 euro pe an, prin grija primarului Cârciumaru, în 2009 a fost scăzută la 0,5 euro pe tonă în condiţiile în care obligaţia de a controla cantităţile depuse este doar a celor de la Polaris, nimeni de la primărie nu se duce să verifice faptic cât se depozitează acolo.

Şi această acuzaţie a fost demontată de directorul Luis Popa. ”Când am preluat noi redevenţa era 50.000 de euro pe an, dar era stabilită pentru 100.000 de tone pe an. Acest lucru nu s-a întâmplat, noi nu am adus niciodată 100.000 de tone în depozitul ecologic, cel mai mult am adus 50.000 de tone şi atunci de ce să plătim redevenţă pentru o cantitate pe care nu o primim. Acum plătim 0,5 euro pe tona adusă în depozit. Interesul meu este să facturez exact cât intră în depozit, pentru că am o afacere care trebuie să aducă profit”, a spus Luis Popa. Cât priveşte redevența, Popa spune că a fost aprobată, în unanimitate, de consilierii municipali, în 2011. De precizat ar fi faptul că Eduard Berca este la primul mandat, acesta ajungând consilier local în urma alegerilor din 2012.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: