Daviţoiu: Prejudiciul CEO îi va fi imputat lui Ciurel

Laurenţiu Ciurel se află în continuare la conducerea Complexului Energetic Oltenia, deşi a fost trimis în judecată în procesul Şova, alături de Victor Ponta, Octavian Graure şi Dumitru Cristea. Compania nu s-a constituit încă parte civilă în dosar, însă liderii opoziţiei spun că prejudiciul îi va fi imputat lui Ciurel, atunci când nu va mai fi director.

Laurenţiu Ciurel poate decide constituirea Complexului Energetic Oltenia ca parte civilă în proces, dar asta ar fi o decizie împotriva propriei persoane. Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj, crede că o astfel de decizie ar fi însemna ca Ciurel să recunoască prejudiciul adus companiei. „În mod normal, Ciurel trebuia să se pronunţe, pentru că s-a pronunţat şi ANAF, s-a constituit parte civilă. Ciurel este acuzat, inculpat în proces şi nu s-a constituit parte civilă pentru că asta însemna să recunoască vina Complexului în afacerea cu Şova. Ăsta e motivul pentru care nu s-a constituit parte civilă, deci dacă se constituia parte civilă recunoştea fraudarea Complexului Energetic Oltenia. Cât este el director, nu se va întâmpla nimic, însă prejudiciul îi va fi imputat după ce nu va mai fi director”, a declarat Daviţoiu.

Acesta crede că Ciurel ar trebui demis de către acţionarii CEO. „În mod normal, când începe procesul n-ar mai trebui să-l ţină acţionarii la conducerea Complexului, nu ştiu însă ce clauze are, dar sunt convins că în contractul de management are o clauză ca atunci când e trimis în judecată sau urmărit penal să-şi piardă funcţia”, a mai precizat Daviţoiu.

Deputatul Scarlat Iriza l-a asemănat pe Ciurel cu un poliţist, care şi-a dat amendă singur. „În procesul Şova, Ciurel este ca şi când s-ar da în judecată singur. Pe timpul lui Ceauşescu, am cunoscut un miliţian care şi-a dat amendă singur că a încălcat o regulă de circulaţie”, a declarat Iriza.

Pesediştii se feresc de comentarii, însă prefectul Alin Văcaru i-a ţinut partea lui Ciurel. „Există prezumţia de nevinovăţie la orice cetăţean. Ştiţi foarte bine că inclusiv preşedintele ţării, când a candidat, a fost într-un proces, dar asta nu înseamnă că este şi vinovat. Instanţa a dovedit că este nevinovat. La fel şi în cazul domnului Ciurel, până când instanţa nu se va pronunţa, nu cred că se poate vorbi de incompatibilitate sau că trebuie să-şi dea demisia”, a declarat Alin Văcaru.

Davitoiu_nicolae

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: