Primarul Capitalei primea mită de la un subaltern șpăgar

Sorin Oprescu a fost denunțat la DNA de un șpăgar din Primăria Capitalei! Informația apare în referatul prin care DNA solicită Tribunalului București arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită. Șpăgarul a început să împartă mita cu primarul pentru a nu fi dat afară. Acesta susține că a încercat o dată să îi spună lui Oprescu de la ce constructori provine mita, dar primarul i-a spus că nu-l interesează.


"În denunțul formulat la data de 23.08.2015, (...) a învederat, printre altele, ca în anul 2014, având în vedere ca inculpatului Sorin Oprescu, primar al municipiului București, i-a reproșat ca au ajuns la el mai multe reclamații la adresa (....), în sensul că acesta din urma lua mită. În consecință (.....) a convenit cu (.....) și persoana de încredere a acestuia, să-i dea inculpatului Oprescu o parte din aceasta mită, fără a-și aminti dacă inițiativa a fost a lui ori a lui (.....). Cu privire la justificarea remiterii unei părți din mita primită către Primar, (.....) a arătat ca obiectivul dorit era aceea ca inculpatul Sorin Oprescu să nu îl dea afară, având în vedere reproșarea reclamațiilor. De atunci, în cca. 9 ocazii, (.....) și (.....) i-au remis inculpatului Oprescu sume cuprinse între 20.000 ți 30.000 euro", se arată în document.

În ceea ce privește modul în care aveau loc remiterile, denunțătorul a arătat că împreună cu o altă persoană se deplasau la casa primarului, unde îi lăsau banii, iar acesta din urmă le spunea 'Mulțumesc'."(.....) a mai precizat că a încercat o dată să îi spună inculpatului Oprescu de la care dintre contracte provine mita, însă primarul l-a întrerupt repede ('mi-a dat-o scurt') spunându-i că nu îl interesează acest aspect", se menționează în referat.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: