Primarul care vrea să testeze toți localnicii

Un primar din Gorj vrea să își testeze populația din comuna pe care o conduce, tocmai pentru ca elevii să se poată întoarce la școală, iar activitățile economice să se reia. Este vorba despre primarul din Turburea, Ion Bârcă. 

Bârcă susține că ar fi vorba despre un test rapid, iar dacă rezultatul este unul pozitiv, cetățeanul să fie direcționat către un test PCR. Primarul a mai afirmat faptul că testarea o poate face pe cont propriu.

”Fiecare primărie în parte ar putea să își testeze fiecare cetățean în parte, iar dacă este un cetățean bolnav să avem noi grijă de el, doar așa putem scăpa de pandemia asta. Am văzut că sunt și acele teste rapide, 40 de lei aproximativ constă. Astfel, vedeam dacă omul este bolnav, apoi l-am trimite să își facă acel PCR care este concludent. De exemplu, eu la Turburea as fi în stare să fac acest lucru. As testa în primul rând învățătorii, tocmai pentru ca elevii să vină la școală. Dacă punem cu toții umărul, am putea scăpa odată de această pandemie”, a spus primarul din Turburea, la Radio Infinit.

La Turburea nu a fost niciun caz de Covid-19 în ultimele două săptămâni, localitatea fiind în scenariul verde.

Vizualizări: 2,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: