Primarul comunei Albeni: Avem salarii mai mari ca la oraş

Au salarii mari, dar şi restanţe pe măsură! Situaţia financiară de la Primăria Albeni pare să nu aibă rezolvare. Primarul Ionuţ Stan susţine că singura soluţie este diminuarea salariilor, însă nici aşa nu are girul consilierilor locali. Edilul spune că lefurile salariaţilor sunt mai mari decât la o primărie de oraş.

 Reporter: Care este soluţia să ieşiţi din această criză?

Ionuţ Stan: Singura soluţie să ieşim din criza aceasta este să diminuăm salariile cu 20%. Angajaţii primăriei au fost de acord. Împreună cu reprezentantul salariaţilor, s-a făcut un proces verbal care s-a semnat de majoritatea angajaţilor, pentru că doi sunt în concediu de odihnă, doi în concediu medical. Problema este că aleşii locali nu vor să se întrunească în Consiliul Local. A fost a treia şedinţă extraordinară la care nu au vrut să participe. Nu mă aşteptam. La ultima şedinţă a fost prezentă şi doamna Anca Borduşanu. A stat lângă consilierii PSD să se asigure că nu votează diminuarea salariilor, un lucru care nu mi s-a părut normal.

 Rep.: De câte luni n-au primit oamenii salariile?

I.S.: Vine luna octombrie şi suntem deja la a treia lună de când nu am primit drepturile salariale. Îi cred şi pe salariaţii primăriei. Şi eu am rate, şi dumnealor au rate pe care o să le plătească cu întârziere. Ratele la bănci vor fi plătite cu penalităţi, dar nu ştiu de ce domnii consilieri nu vor să înţeleagă acest aspect. Eu am avut mare încredere în contabilul instituţiei. Ar trebui, împreună cu Consiliul Local şi cu angajaţii, să stăm la discuţii şi să ajungem la un consens să fie bine şi pentru primărie şi pentru angajaţi.

 Rep.: Care sunt salariile la Primăria Albeni?

I.S.: Nu putem să stăm acum să primim noi, angajaţii primăriei, salarii de salarii din banii contribuabililor. Salariul net este de 3.300 de lei. Am avut o discuţie cu un primar de oraş şi mi-a spus că salariaţii dumnealui, pe grad maxim, superior, cu gradaţie maximă, au undeva la 2.900 de lei. La mine, la Primăria Albeni, un debutant, fără vechime, ia 3.300 de lei. Nu mi se pare corect. Avem salarii mai mari ca la oraş!

 Rep.: Care sunt cheltuielile cu salariile la Albeni?

I.S.: Bugetul iniţial care s-a făcut pe anul 2018 s-a făcut prevedere bugetară de 617 mii de lei. Mie, pentru achitarea salariilor, îmi trebuie undeva la 10 miliarde de lei vechi. Deci este o diferenţă de aproape patru miliarde de lei şi nu ştiu de unde vom face rost de aceşti bani.

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: