Constantin Bobaru, atac la politicienii care se înjură în public: E dezgustător!

Declaraţii acide la adresa politicienilor neinteresaţi de problemele reale ale judeţului Gorj şi ale ţării. Primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, i-a atacat dur pe aleşii care nu fac altceva decât „să se înjure la televizor şi să posteze poze de la chefuri”. Edilul a tras şi un semnal de alarmă, la Radio Infinit, privind investiţiile blocate în Defileul Jiului.

Reporter: Cum vedeţi viitorul judeţului Gorj în contextul actual?

Constantin Bobaru: Am avut o discuţie cu nişte reprezentanţi ai unei instituţii a statului şi mi-au spus că Gorjul este ultimul judeţ din ţara asta la investiţii. Se depopulează Gorjul, tinerii pleacă. Ne lăudăm că a scăzut şomajul în Gorj, la 5%. Pe mine m-a frapat această chestiune. Am spus: „băi, fraţilor, încercaţi să vă puneţi la aceeaşi masă şi să găsiţi soluţii alternative pentru judeţul ăsta!”.

Rep.: Şi v-a ascultat cineva?

C.B.: Nu vă doare că se produce acest fenomen de dezrădăcinare a ţării? Oamenii competenţi pleacă. Cine va mai munci în această ţară? Partidele? Ai vreo satisfacţie să fii mareşal fără armată? Pentru cine faci politică? Lucrurile sunt la limită. Eu mă uit la generaţia mea. Au plecat 80-90%. Tinerii valoroşi pleacă din ţară. Copiii pleacă la studii în centrele urbane. Acolo învaţă, acolo pleacă şi acolo vor rămâne şi acolo vor naşte. Ce se alege de comunităţile astea? Asta e fişa postului pentru toţi politicienii. Începând de la consilieri locali şi terminând cu membrii Guvernului şi ai Parlamentului. Asta e treaba lor, nu să stea toată ziua la televizor şi să se înjure. Să-şi caute să posteze poze de unde erau la chefuri când au băut un pahar în plus... Asta e o chestiune serioasă de oameni politici care vor să conducă o ţară? Este urât, dezgustător, când vezi aşa ceva. E jale! Oamenii ăştia au capacitatea de a conduce o naţie?

Rep.: Cum mai stau lucrurile la investiţiile din Defileul Jiului?

C.B.: Mă doare faptul că şantierele de la amenajarea hidroenergetică a râului Jiu stau. Tot facem proceduri, studii de fezabilitate, cheltuim zeci, sute de milioane doar pe poveşti. Băgăm banii ţării în investiţii de aproape 200 de milioane şi le oprim pentru că cineva s-a gândit că mor gândacii. În ce ţară trăim? Acestea sunt priorităţile? Nu trebuie să mă asculte pe mine nimeni. Dacă eu, un orăşel mic, am aceste probleme cu patru investiţii mari oprite, cu o fabrică care aproape e unica după CEO de stat şi deja are probleme. Dau zeci de telefoane săptămânal. Nu zice nimeni nimic. Poveşti de genul „ne întâlnim, vedem. Noul director e interimar, ministrul interimar...” Ce o să ajungem? Să blocăm iar Defileul Jiului? Ce o să facă oamenii de acolo?

Vizualizări: 549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: