Luis Popa, despre scandalul din PSD: Discuţii care nu-şi au rostul în public

Claudiu Manta riscă să fie pus pe lista neagră în PSD. O spune social-democratul Luis Popa, care susţine că a aflat de o posibilă mazilire a lui Claudiu Manta în vâltoarea pornită în PSD odată ce liderii partidului, Mihai Weber şi Florin Cârciumaru, au intrat în „război”. Manta a tot susţinut că sunt necesare alegeri în această toamnă, la PSD Gorj.

Reporter: Cum vedeţi ce se întâmplă în PSD acum?

Luis Popa: Am ascultat declaraţiile celor doi preşedinţi. Părerea mea este că nu putem ajunge să dăm afară oameni din partid cum este, de exemplu, Claudiu Manta. Aşa se zvoneşte prin oraş. Nu ştiu acum ce să zic, dar aşa se spune prin oraş, că trebuie dat afară că a cerut nu ştiu ce alegeri. Fiecare avem dreptul la o opinie, iar toate declaraţiile care au fost spuse în ultima perioadă, trebuie spus cu subiect şi predicat, au avut la bază declaraţii făcute de-a lungul timpului. Aici intru inclusiv eu. Şi eu am spus că în cazul în care se vor face alegeri în această toamnă, vreau să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel judeţean, dar, în acelaşi timp, am şi spus că mergem mai departe dacă nu se fac alegeri.

Rep.: Este PSD pe drumul cel bun în acest moment?

L.P.: Până la urmă, noi ne-am axat foarte mult pe aceste alegeri, pe sondajul care trebuie făcut pentru Primăria Târgu Jiu. Au apărut tot felul de nume, variante de candidaţi independenţi susţinuţi de nu ştiu ce aripă din partid. Noi trebuie să ne gândim ce avem de făcut anul viitor, când avem alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale. Poate anul acesta, în sondaj iese preferat Luis Popa, dau un exemplu. Dar poate la anul nu va mai fi preferat Luis Popa, ci altcineva. Trebuie făcut sondaj în care să fie testate mai multe persoane şi aceste persoane să fie testate şi anul viitor, şi în 2020. Trebuie făcute mai multe sondaje. Trebuie să ne dea de gândit şi ce rezultate obţinem la alegerile de anul viitor. Acele alegeri vor fi un barometru.

Rep.: Cine trebuie să clarifice lucrurile?

L.P.: Cei care trebuie să lămurească această problemă cu alegerile de la nivel de judeţ sunt domnii Florin Cârciumaru şi Mihai Weber. Acum nu putem acuza organizaţia de tineret că a trimis nu ştiu ce scrisoare sau să-l acuzăm pe Claudiu Manta că nu ştiu ce a făcut sau să-l acuzăm pe Luis Popa că a zis că vrea să candideze la funcţia de vicepreşedinte. Noi ne gândim foarte mult la aceste alegeri, dar nu vedem ce se va întâmpla anul viitor. Organizaţia de tineret a fost acuzată că nu şi-a făcut treaba. Sunt acţiuni multe care se fac. Sunt anumite discuţii acum care nu-şi au rostul în public. Eu nu sunt nici pro „x”, nici pro „y”.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: