Condescu, mesaj pentru asociaţi: N-au nicio şansă!

Banii datoraţi de asociaţi ar putea salva Pandurii Târgu Jiu de la faliment. Este speranţa lui Marin Condescu. Fostul preşedinte al clubului de fotbal susţine că cei aproape zece milioane de lei pe care ar trebui să-i vireze asociaţii în conturile Pandurilor ar rezolva toate problemele.

Reporter: Cum aţi primit această veste de la instanţă?

Marin Condescu: Clubul le-a propus asociaţilor să reeşalonăm banii, 20 de miliarde (n.r. lei vechi), pentru Primăria Târgu Jiu, de exemplu, este o sumă mare acumulată în patru ani de zile. N-au vrut! Atunci clubul nu are altă cale decât să treacă la o executare silită, ceea ce instanţa a şi aprobat. Am văzut atitudini că pe riscul creditorului. Bineînţeles că sunt pe riscul creditorului şi aşa se dau aceste executări silite. Cei care îşi pun speranţa că vor câştiga la Curtea de Apel din Craiova înseamnă că ei cred că instituţiile statului pot fi manipulate. N-au nicio şansă decât să-şi plătească aceste obligaţii. Au luat bani din indemnizaţii atât reprezentantul Consiliului Local, cât şi cel al Consiliului Judeţean şi au cheltuit peste 30 de milioane de euro din banii clubului.

Rep.: Ce înseamnă aceşti bani pentru club, dacă vor veni?

M.C.: Clubul practic iese din perioada grea. Conform programului de reorganizare, plătim creditorii, salariile, datoriile către bugetul statului. Este paradoxală poziţia Fiscului care vrea neapărat să intre clubul în faliment fără să se gândească cum recuperează aceşti bani, ceea ce arată că acumularea acestor datorii s-a făcut şi cu ajutorul lor. Banii vor fi daţi pentru activitatea curentă, vor fi plătiţi toţi cei care sunt la masa credală. Având în vedere că am reuşit să mutăm echipa la Târgu Jiu, publicul este lângă noi, credem că e un nou început pentru Pandurii Târgu Jiu.

Rep.: Care mai este situaţia financiară a clubului în prezent?

M.C.: Pe 25 septembrie trebuie să plătim salariile. Mai sunt restanţe pentru cei care au rămas la club, iar pentru viitor sperăm să găsim această resursă financiară şi să găsim şi alţi investitori care să vină alături de club. Avem în prezent 100 de angajaţi. Clubul Pandurii Târgu Jiu are bunuri de peste 20 de milioane de euro care sunt mai greu sau mai uşor vandabile, dar aceşti bani pe care îi datorau membrii asociaţi, pentru noi, creditorii, practic înseamnă supravieţuirea. Dacă spectatorii vor fi lângă noi, dacă echipa îşi va continua parcursul bun, avem şi rezultate bune şi la echipele de copii şi juniori. Domnii care conduc judeţul şi municipiul ar trebui să ştie că pe terenurile noastre, în condiţiile astea grele, sunt peste 400 de copii şi juniori care se bat inclusiv pentru primele locuri în grupele lor de vârstă. Dacă vom avea sprijinul suporterilor, eu cred că avem şanse mari să facem o figură frumoasă anul acesta.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: