Ion Iordache, mesaj pentru PSD: Nu vom încurca lucrurile

Omul de afaceri Ion Iordache are planuri îndrăzneţe la ALDE Gorj. Fostul primar din Turceni vrea refacerea tuturor organizaţiilor locale şi obţinerea de către ALDE, la Gorj, a celui mai bun rezultat din ţară la alegerile europarlamentare. Iordache vorbeşte şi despre „o colaborare constructivă” cu celelalte partide din judeţ, în interesul gorjenilor.

Reporter: Se vehiculează că dvs. conduceţi ALDE Gorj şi nu Norica Nicolai. Cum comentaţi?  

Ion Iordache: Eu am prezentat în Biroul Politic Judeţean un proiect de activitate pentru următoarele trei luni. Biroul l-a agreat în unanimitate şi l-am aprobat pentru a putea a fi pus în practică, iar eu sunt persoana care şi-a asumat coordonarea lui şi, în felul acesta, eu voi coordona toată activitatea partidului şi a organizaţiilor pentru următoarele 3 luni.

Rep.: Practic supliniţi munca preşedintelui Norica Nicolai?

I.I.: Exact, pentru că doamna nu este în zonă şi asta a fost şi discuţia. Oricum, pentru a face lucrurile acestea, proiectul pe care ni l-am propus să-l implementăm, va trebui să fie cineva care să stea tot timpul aici, cel puţin în perioada aceasta, pentru că vom reface toate organizaţiile locale, absolut toate. Şi pe cele existente le vom lua din nou la analiză şi vom reface, pentru că avem un obiectiv destul de ambiţios: să fim organizaţia ALDE cu cel mai bun rezultat din ţară la alegerile europarlamentare.

Rep.: Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spunea că ALDE, cu dvs. în echipa de conducere, ar putea da peste cap aşteptările social-democraţilor la viitoarele alegeri. Sunt întemeiate aceste temeri?

I.I: Eu aş zice că nu trebuie să se teamă nimeni, pentru că indiferent de situaţie şi de rezultat ar trebui să se bucure că echipa pe care o formăm şi va coordona activitatea politică în judeţul Gorj are cea mai bună intenţie şi va duce doar o muncă constructivă. Adică, nici PSD, nici PNL n-ar trebui să se supere nici dacă le-ar scădea la jumătate numărul de voturi, pentru că vor veni oameni care vor face treabă şi o să facem treabă împreună cu ei, indiferent cât au ei procent, cât avem noi, cât au ceilalţi. Noi vom pune umărul împreună şi cu PSD, şi cu PNL. Chiar dacă vom fi în opoziţie, nu vom face o opoziţie distructivă, aşa cum se obişnuieşte în ţară să se înţeleagă prin opoziţie. Spun în opoziţie, în ideea dacă vom fi în anumite localităţi, în anumite zone. E vorba de abordarea pe care vrem să o avem. Singura discuţie care va fi cu primarul, dacă nu este al nostru şi avem şi noi în Consiliu, va fi în sensul că îi susţinem proiectele care sunt bune pentru localitate, cu condiţia să ne susţină şi ei anumite proiecte pe care le vom propune noi. Şi în felul acesta se va face treabă şi va fi o abordare constructivă pentru toată lumea. Nu vom încurca în niciun caz lucrurile.

Rep.: Sunteţi şi om de afaceri. Sunt voci care spun că v-aţi implicat iar în politică pentru că aveţi interese?

I.I.: Se va aborda cu siguranţă şi subiectul că vrem doar influenţă pentru afacerile pe care le avem. Vreau să vă spun, şi cred că observă toată lumea că pe piaţă, de exemplu pe cea a construcţiilor în care activez, acum este o ofertă de lucrări mult mai mare decât cererea. Şi atunci nu se mai pune problema că aş avea eu sau altcineva un interes doar de influenţă, pentru că oricum avem de lucru mai mult decât putem face, deci nu avem nevoie. Suntem în situaţia în care firmele foarte bune, printre care consider că sunt şi firmele noastre, suntem rugaţi să lucrăm. Ştiu situaţii de primării care au scos lucrări la licitaţie lunile trecute şi nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Ne-au rugat să ne ducem noi şi nu ne putem duce, pentru că avem contracte pe 3 ani în avans. Şi aşa o să dispară cât de curând suspiciunea că vom avea un interes de genul acesta. Le vom elimina pe toate şi o să vedeţi că nu sunt decât interese pentru bunul mers al lucrurilor.

Vizualizări: 1,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: