Primarul de la Săcelu, executat silit pentru datoriile primăriei

Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu, este la un pas de a fi executat silit din cauza datoriilor instituţiei pe care o conduce. Edilul local a pierdut, în prima fază, procesul cu executorul judecătoresc care impuse poprirea lunară a 30% din salariu încă din luna noiembrie a anului trecut. Pentru a nu fi nevoit să plătească din buzunarul propriu datoria de 10 miliarde a primăriei, Jurebie a făcut recurs. 

Florin Jurebie, primarul de la Săcelu, a pierdut procesul cu executorul judecătoresc care dispusese încă din luna noiembrie a anului trecut măsura înfiinţării popririi a 30% din salariul său pentru o datorie de 10 miliarde de lei vechi a primăriei. În momentul de faţă, Florin Jurebie şi-a pus toate speranţele în recursul care urmează să se judece la Târgu Jiu peste aproximativ o lună. „Am pierdut procesul cu executorul judecătoresc la Novaci şi am făcut recurs la Târgu Jiu. Sper ca acum să am câştig  de cauză şi să scap de poprirea de 30% care trebuia să opereze încă de la sfârşitul anului trecut. Până în momentul de faţă, contabilul nu mi-a oprit din salariu nici un leu pentru că sunt în proces cu executorul. Nu ştiu ce se va întâmpla apoi întrucât am de plătit aproximativ 10 miliarde de lei vechi datoriile primăriei, în condiţiile în care salariul meu este de 16 milioane”, a declarat Florin Jurebie.

Datoriile primăriei pe care trebuie să le plătească Jurebie figurează încă dinainte ca acesta să-şi câştige mandatul. Potrivit adresei trimise la instituţie, la sfârşitul anului trecut, măsura înfiinţării popririi pe indemnizaţia primarului va trebui impusă până la recuperarea sumei de 959.579,7 RON, sumă care reprezintă debite conform unor titluri executorii şi cheltuieli de executare din 4 ianuarie şi 11 iulie 2012.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: