Primarul din Căpreni, columbofil înrăit

Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni, iubeşte animalele de când se ştie. Se dedică trup şi suflet celor peste 100 de porumbei, unii cumpăraţi, alţii ajunşi la el din întâmplare. Primarul Cătănoiu mai are însă un obicei. În fiecare an merge la mare pentru a scăpa de unele probleme de sănătate. Ajuns şi pe meleaguri străine, primarul din Căpreni spune că la vârsta sa nu ar mai da comuna lui pe nimic în lume.

Primarul Cătănoiu are acasă peste 100 de porumbei. A început să-i iubească de mic copil şi de atunci de câte ori are ocazia îşi îmbogăţeşte colecţia. Fiul său, student în anul II la Ploieşti, a fost şi el un columbofil însă nu prea avea noroc de ei. Aşa se face că primarul i-a cumpărat fiului său toţi porumbeii. „De mic am fost crescător de animale, am crescut porci de mic copil însă în urma unui eveniment neplăcut am decis să nu mai cresc decât strictul personal. Am în schimb peste 100 de porumbei, unii i-am cumpărat de la băiatul meu, alţii au ajuns la mine din întâmplare. Băiatul meu nu prea avea noroc de ei şi a văzut şi el aşa că a decis să renunţe şi să mi dea mie. Soţiei nu prea îi plac că fac mizerie dar îi acceptă de dragul meu”, a declarat Emil Cătănoiu.

A văzut Manchester şi Liverpool

Funcţia pe care o deţine i-a dat primarului ocazia de a vizita şi alte comune din Anglia sau Grecia. S-a întors impresionat însă spune că nu ar părăsi nicicând comuna natală, în primul rând pentru că are aici familia şi o gospodărie frumoasă. „În Anglia, în satele astea ale lor fiecare casă are aceeaşi suprafaţă, nu cresc animale în curte, nu au nimic decât spaţii verzi peste tot. La ei nu se obişnuieşte să tencuieşti casa. Dacă aş avea 20 de ani poate mi-ar plăcea să trăiesc acolo, dar acum nu”, a mărturisit primarul.

VACANŢĂ

Un obicei al familiei Cătănoiu este mersul la mare în fiecare an. Primarul spune că are mici probleme cu amigdalele şi de aceea este forţat să meargă pe litoral. „Dacă nu mă duc un an, am probleme serioase apoi. Şi anul acesta mă duc la Eforie câteva zile. Nu îmi place să merg la străini, e mai bine la noi. Nu fac altceva decât să stau în apă, sunt mai rău ca cei mici”, a mărturisit primarul.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: