Primarul Cotojman, detectiv de poliţie cu acte-n regulă

Liviu Cotojman, edilul comunei Roşia de Amaradia, va practica meseria de detectiv de poliţie atunci când nu va mai fi primar întrucât a absolvit o şcoală de profil din Bucureşti. Până în momentul de faţă, primarul nu şi-a ridicat insigna şi pistolul pentru a nu deveni incompatibil cu funcţia ocupată. Liviu Cotojman spune că îi plac filmele poliţiste şi că de fiecare dată intuieşte criminalul. Pe lângă această pasiune, primarul este şi un microbist înrăit. Fiind un suporter înfocat al Universităţii Craiova, a plâns atunci când echipa sa de suflet a fost retrogradată.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, s-a întors la serviciu după ce a petrecut, împreună cu familia, o săptămână de concediu pe litoralul Mării Negre, în staţiunea Mamaia. Edilul local este căsătorit şi are doi băieţi în vârstă de 10, respectiv 12 ani. Acesta îşi doreşte ca fiii săi să devină poliţişti pentru a-i îndeplini visul. Liviu Cotojman spune că după ce nu va mai fi primar va practica meseria de detectiv de poliţie. Primarul s-a pregătit în acest sens şi a absolvit chiar o şcoală de detectivi din Bucureşti. “Când nu voi mai fi primar voi practica meseria de detectiv de poliţie. Am absolvit o şcoală din Bucureşti, însă nu mi-am ridicat insigna şi pistolul pentru a nu deveni incompatibil cu funcţia pe care o exercit. Pasiunea pentru meseria de detectiv o aveam din copilărie. Îmi plac foarte mult filmele poliţiste şi de fiecare dată intuiesc criminalul. Voi încerca să-i dirijez pe băieţii mei spre şcolile de poliţie”, a declarat Liviu Cotojman. Studiile sale îl ajută pe edilul local să conducă şi activitatea poliţiei locale a comunei. “Poliţiştii locali ai comunei nu au studii superioare şi sunt nevoit să le coordonez activitatea”, a mai precizat Liviu Cotojman.

PASIUNE

Cotojman este un microbist înrăit. Încă de pe vremea când era viceprimar a înfiinţat echipa de fotbal “Ştiinţa Flacăra Roşia de Amaradia”, care joacă în Liga a IV-a. A suferit mult atunci când echipa sa de suflet a fost desfiinţată. “Am crezut până în ultima clipă că U Craiova se va salva. Am suferit mult şi chiar am plâns ca un copil când am văzut că au scăzut şansele matematice pentru ca echipa să nu fie retrogradată”, a spus primarul din Roşia de Amaradia.

TRADIŢIE

De când este primar Liviu Cotojman a înfiinţat tradiţii şi datini în comună. “În fiecare an, în Noaptea de Anul Nou, sacrificăm câte doi berbeci în curtea din spatele primăriei pentru cetăţenii comunei. Aici oamenii servesc ţuică şi vin fiert. Sunt tradiţii şi datini pe care le voi păstra atâta timp cât voi fi primar”, a precizat Liviu Cotojman.   

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: