Primarul din Dănciuleşti, avocatul profesorilor. Vezi de ce!

Circa treizeci de persoane de la şcoala din Dănciuleşti au acţionat în instanţă Curtea de Conturi după ce, în urma unui control efectuat în 2010, a decis imputarea tichetelor cadou primite în anul 2009 din partea primăriei. Interesant este că însuşi primarul Ion Andronescu lucrează la întâmpinările dascălilor şi asta pentru că primăria nu mai funcţionează decât cu opt persoane.

Toate cele 29 de persoane care lucrează în învăţământ pe raza comunei Dănciuleşti au primit în 2009 câte 10 tichete cadou în valoare nominală de 50 de lei. Nici nu bănuiau dascălii că un an mai târziu un control al Curţii de Conturi îi va obliga să dea banii înapoi. „Curtea de Conturi a decis anul trecut imputarea tichetelor cu titlul de despăgubire către primărie. Eu am acordat tichete cadou la toate cadrele didactice dar fără a avea hotărâre de Consiliu Local că aşa ne-am înţeles. În fine, ei au motivat că nu aveam calitate de ordonator de credite eu ci directorul şcolii. Numai că directorul şcolii de unde să le dea dacă bugetul şcolilor e tot la primărie”, a declarat primarul din Dănciuleşti, Ion Andronescu.

PRIMARUL AVOCAT

Aşadar, la Tribunalul Gorj există 29 de procese pe rol împotriva Curţii de Conturi. „Chiar de asta mă ocup în perioada asta, fac întâmpinări. Îi mai ajut pe unii dintre ei aşa cum mă pricep şi eu. În primărie nu am oameni, vreau să vă spun că stau foarte prost cu personalul, opt oameni mai am cu mine. Nu am la cine să apelez”, a încheiat Andronescu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: