Primarul din Novaci se lasă de primărie pentru agricultură

Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci, este hotărât să se retragă din administraţia publică locală începând cu alegerile din 2012. Acesta spune că va alege calea pensionării şi se va dedica în întregime soţiei şi pasiunii lui de toată viaţa, agricultura. Primarul Todea are la activ opt ani de viceprimar şi patru ani de primar. Inginer agronom de meserie, Todea are şapte rânduri de pruni altoiţi pe care are de gând să-i înmulţească.

Primarul din Novaci este sătul de munca din primărie şi spune că “va depune armele” pentru că un mai e de stat în administraţie. Pantelimon Todea spune că de curând şi soţia sa s-a pensionat din învăţământ şi că este timpul să o urmeze pentru a se bucura împreună de pensie. “Mi-am luat adio de la primărie, îmi ajung opt ani de vice şi patru de primar. Nu mai merg în alegerile din 2012, îmi depun armele”, a declarat Pantelimon Todea.

Una din fete, judecătoare în Canada

Cea mai mare mândrie a primarului sunt cele două fete ale sale. Primarul Todea spune că fata cea mare este stabilită şi căsătorită de 11 ani în Canada iar cea mică este doctoriţă la Spitalul de pe Tudor din Târgu Jiu. „Am fata cea mare în Canada de 11 ani, e judecătoare acolo şi mai am o doctoriţă la spital la Tudor. Amândouă sunt căsătorite şi sunt realizate din toate punctele de vedere”, a declarat primarul din Novaci.

Şi-a botezat nepoţelul canadian la Rânca

Primarul Todea este şi bunicul unui băieţel de trei anişori, cetăţean canadian. Acesta mărturiseşte că i-a făcut botezul micuţului în staţiunea montană Rânca. „L-am botezat la biserica din Rânca să capete roşeaţă în obraji. Acum îi aşteptăm de Crăciun acasă, aşa au zis că o să vină. Eu nu am fost niciodată în Canada, nu mă simt pregătit să zbor şase ore cu avionul peste Atlantic ”, a mărturisit primarul.

PASIUNI

Primarul oraşului Novaci mărturiseşte că cea mai mare pasiune a sa este agricultura. „Am şapte rânduri de pruni altoiţi şi o să mă ocup acum că-i înmulţesc. În rest, îmi place să călătoresc. Am vizitat Italia de două ori, am văzut Vulcanul Etna, am văzut Austria, Franţa. De fapt suntem şi înfrăţiţi cu o comunitate din Italia, San Roberto”, a declarat primarul din Novaci, Pantelimon Todea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: