Primarul din Roşia de Amaradia este şi şeful Poliţiei Locale

Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, este şi şeful Poliţiei Locale din comună. Pentru că nimeni din acest serviciu, subordonat primăriei, nu avea studii superioare, primarul din Roşia a dat dispoziţie ca el să preia atribuţiile de şef. În Roşia de Amaradia cei trei poliţişti se ocupă de liniştea a 3000 de oameni.

Liviu Cotojman a preluat de la începutul acestui an atribuţiile de şef al Poliţiei Locale din Roşia de Amaradia, serviciu care se află în subordinea primăriei. Primarul s-a numit şef, fără să beneficieze de vreun ban de pe urma acestui serviciu, deoarece nici un angajat al Poliţiei Locale nu avea studii superioare. „Eu ocup postul de şef al Poliţiei Locale pentru că nimeni nu a avut studii superioare şi trebuie neapărat îndeplinită această condiţie. Am dat această dispoziţie de la începutul acestui an, de când am luat avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Pentru poziţia ocupată nu este remunerat, ci figurează doar pe hârtie”, spune Liviu Cotojman. Iar pentru că primarul din Roşia a absolvit Facultatea de Drept, precum şi un curs de detectivi particulari în Bucureşti se consideră cel mai în măsură să stabilească sarcinile celor doi angajaţi. „Eu stabilesc sarcinile fiecăruia, conform fişei postului şi îi coordonez în funcţie de activităţile zilnice care apar”, menţionează Cotojman.

În acţiune cu poliţiştii locali

Când este vorba de ordinea publică Liviu Cotojman nu stă deoparte şi participă împreună cu subordonaţii la acţiunile întreprinse. „Dacă e nevoie trebuie să fii alături de ei, iar în unele cazuri îi dirijez doar prin telefon. Există o colaborare între noi şi am participat şi eu la câteva activităţi de la nivelul localităţii. Am fost la deschiderea anului şcolar în centrul civic pentru a fluidiza traficul din zona respectivă. În altă perioadă am mers la casele oamenilor pentru a le spune oamenilor să îşi taie vegetaţia din faţa casei sau să decolmateze şanţurile”, explică Cotojman. Acesta speră să mai rămână în această funcţie până după 1 ianuarie 2012, când angajaţii vor merge la cursuri de specializare pentru a învăţa cum să facă faţă problemelor. „Până atunci se află sub directa supraveghere a mea şi a şefului de post”, declară Cotojman.

DEBLOCARE

Primarul a solicitat la ANFP deblocarea unui post de poliţist local deoarece acesta a rămas vacant în urma unei pensionări. „Am solicitat deblocarea unui post de poliţist local pentru că a rămas vacant, precum şi a unui post de inginer agronom, de care avem foarte mare nevoie în comună”, menţionează primarul din Roşia.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: