Primarul din Rovinari bate la toate ușile. Caută finanțare pentru blocuri

Primarul Robert Filip încearcă pe toate fronturile să obțină bani pentru anveloparea blocurilor din Rovinari. Va întocmi documentația necesară pentru 36 de blocuri, după care va înainta dosarele instituțiilor de unde ar putea veni bani spre Gorj. În principiu, edilul speră la fonduri europene. Numai pentru întocmirea documentației, Primăria Rovinari va plăti aproximativ 300 de mii de lei.

Actualizarea documentației a fost scoasă la licitație, iar firmele interesate pot depune oferte până la data de 20 septembrie. Primarul Robert Filip a explicat că va încerca să atragă bani europeni pentru a izola termic toate blocurile din oraș pentru că aproape toate au nevoie de reabilitare, fiind construcții ridicate în urmă cu aproape 50 de ani. „Noi ne-am actualizat documentațiile. Am hotărât, împreună cu administratorul public, să depunem aceste documentații la mai multe ministere. Depunem și pentru programele europene să obținem o finanțare să facem cât mai multe blocuri. Depunem 10 într-o parte, 15 în alta, să obținem cât mai mulți bani. Ca să facem asta, dosarele trebuie actualizate. Ale noastre sunt făcute de cinci ani. După ce le actualizăm, le depunem și sperăm să obținem finanțare”, a explicat primarul Robert Filip.

Bani pentru cinci blocuri

În prezent, se lucrează la două blocuri. Izolația termică este aplicată în proporție de 70%, potrivit spuselor primarului. Alte trei vor fi modernizate, cu bani de la Guvern, până la sfârșitul acestui an, după cum a explicat Filip: „Toate blocurile au nevoie de reabilitare. Lucrăm acum la două blocuri deja. Sunt aproape gata și urmează alte trei. Sunt bani veniți de la Guvern. Sperăm să fie gata toate până la iarnă. Asta ne-a fost înțelegerea cu firma constructoare. Tragem de constructor să ne mișcăm mai repede și să terminăm lucrările până în iarnă. Ne dorim să depunem 25 de proiecte pentru Programul Operațional Regional în speranța de a obține bani. Pe PNDL am obținut 90 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea drumurilor din oraș. Deja am încheiat cu birocrația, iar săptămâna viitoare mergem să semnăm și contractul de finanțare”.

Vizualizări: 4,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: